Snakket i to timer

Avatar photo
Publisert 9. februar 2024 | 00:28

Tucker Carlson har ved midnatt til fredag norsk tid publisert et to timer langt intervju med Russlands president Vladimir Putin.

Intervjuet begynner med en lang «historisk» utlegning om Ukraina, som Putin omtaler som en «kunstig stat».

I tillegg til krigen i Ukraina, snakker de to også om Nato, Bill Clinton, Nord Stream-rørene, Elon Musk, kunstig intelligens, og den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, som ble arrestert av Russlands føderale sikkerhetstjeneste på anklager om spionasje i mars 2023.

Intervjuet er publisert på TuckerCarlson.com. Man kan også se intervjuet på det sosiale mediet X, tidligere Twitter:

Putin hevder i intervjuet at Boris Johnson spolerte fredsforhandlingene mellom Russland og Ukraina i 2022.

– Vi hadde en enighet med ukrainerne under fredsforhandlingene i Istanbul. Zelenskyj hadde til og med signert papirene, men så kom Storbritannias daværende statsminister Boris Johnson og overbeviste Zelenskyj om at det var bedre å krige mot Russland, sier Putin.

Den russiske presidenten fortalte også en historie om da Bill Clinton, daværende president i USA, besøkte ham i Moskva i år 2000.

– Jeg møtte Bill Clinton her i Moskva like før han gikk av som president. Da spurte jeg ham om han trodde Russland kunne blitt med i Nato om vi hadde spurt om dette. Da svarte han: «ja, det er et interessant spørsmål, jeg tror det ville vært mulig.»

– Men senere samme kveld, da vi møttes for å spise middag, sa Clinton at han hadde snakket med folkene sine, og de sa nei, det ville ikke være mulig, forteller Vladimir Putin.

Den russiske presidenten legger til at dersom Clinton hadde sagt ja, så ville de begynt prosessen med å bli mer vennlige med USA. Etter noe tid, kunne Russland blitt med i Nato, hevder Putin.

Mot slutten av intervjuet spør Tucker Carlson om Putin vil gå med på å slippe løs den spionmistenkte amerikanske journalisten Evan Gershkovich, slik at han kan bli med dem hjem til USA etter intervjuet.

Det ville ikke Putin gå med på, men han uttrykket seg positivt til at Gershkovich skal få dra hjem etter hvert.

mest lest