Putin positiv til å løslate amerikansk journalist

Avatar photo
Publisert 9. februar 2024 | 02:33

Vladimir Putin sier i Tucker Carlsons mye etterlengtede intervju med den russiske presidenten at det pågår samtaler om å løslate den spionmistenkte amerikanske journalisten Evan Gershkovich.

Gershkovich jobber for avisa Wall Street Journal. Spionasjeanklagene avvises både av amerikanske myndigheter og Gershkovich selv. Han har sittet i fengsel i Russland siden mars i fjor.

I intervjuet med den russiske presidenten, spør Tucker Carlson om Putin vil gå med på å slippe Gershkovich løs umiddelbart, slik at han kan bli med dem hjem til USA etter intervjuet.

Det ville ikke Putin gå med på, men han uttrykket seg positivt til at Gershkovich skal få dra hjem etter hvert.

– Samtaler er allerede i gang. Vi har hatt mange slike situasjoner tidligere, som har endt vellykket, og denne vil trolig også løses til slutt, sier Vladimir Putin, og legger til:

– Vi ønsker ikke å holde ham i Russland. Jeg ønsker oppriktig at han skal få dra hjem til USA. Vi må bare komme til enighet med amerikansk side først.

Her kan du se et utdrag fra det to timer lange intervjuet hvor Putin og Carlson diskuterer løslatelsen av Evan Gershkovich:

mest lest