Mímir Kristjánsson vil ikke bli partileder: – Har gjort altfor, altfor mye dumt i livet

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 24. juli 2023 | 11:13

Mímir Kristjánsson er valgt inn på Stortinget for Rødt fra Rogaland. Han anses å ha appell også utenfor partiets harde kjerne. Men som ny partileder tror han ikke han egner seg.

Mandag ble det klart at Bjørnar Moxnes trekker seg som partileder etter solbrilletyveriet på Gardermoen i juni. Han innrømmer også at han tok brillene.

Søndag holdt Rødt landsstyremøte der nestleder Marie Sneve Martinussen ble konstituert som leder frem til et ekstraordinært landsmøte neste år.

Les også: Kanskje Moxnes lider av kleptomani?

– Det er selvfølgelig trist at Bjørnar Moxnes går av på denne måten. Samtidig har vi fått en veldig sterk ny leder i Marie Sneve Martinussen, som jeg håper vil bli sittende lenge. Rødt sin politikk trengs fremdeles i en tid med fattigdomskrise og voksende matkøer, så vi må bare kjøre på videre som før, sier Mímir Kristjánsson (36) til NRK.

Flere har ham på leppene som mulig arvtaler, men han mener selv det ikke det ville vært noen god idé med han som ny leder i Rødt.

– Til det har jeg gjort altfor, altfor mye dumt i livet. Ikke har jeg særlig lyst heller. Så jeg er glad for at Marie Sneve Martinussen tar over, sier han.

Kristjánsson har foreløpig ikke utdypet hva han sikter til.

mest lest