Moxnes går av som Rødt-leder: – Jeg tok de solbrillene

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 24. juli 2023 | 08:10

Det skriver han på sin egen Faxebook-side.

«Jeg takker i dag for meg som leder av Rødt. Det har vært en utrolig fin reise gjennom 11 år, og det vil jeg si mer om, men først til sommerens store sak: Jeg tok de solbrillene fra butikken på Gardermoen. Jeg gjorde en stor feil, og jeg gjorde det mye verre med måten jeg håndterte det videre. Det er jeg skikkelig lei meg for, og det vil jeg si unnskyld for,» skriver han og fortsetter:

«Mange har spurt hvordan jeg kunne gjøre noe så dumt. Det har jeg spurt meg selv om mange ganger de siste ukene. Jeg har ikke hatt noen fullgod forklaring. Det jeg derimot er helt sikker på er at jeg har gjort noe galt, og det må jeg ta konsekvensen av.»

Moxnes skriver diere at maktpersoner «vi må stille høye krav til folkevalgte og politiske ledere. Samtidig håper jeg det er rom for å gjøre feil, så lenge man gjør opp for seg.»

Videre:

«For min del velger jeg å gå av. Det er to grunner til det. For det første ønsker jeg ikke at mine feil skal gå ut over mine nærmeste. Én ting er at jeg får høre det, noe helt annet er at dette går ut over de jeg er aller mest glad i. Det er jeg som har ansvaret for at jeg tok solbrillene, ingen andre. Men denne sommeren er mine nærmeste fritt vilt i sosiale medier og i det offentlige rom. Sånt gjør inntrykk.

Jeg ønsker også å gjøre det jeg kan for at medlemmer og tillitsvalgte landet rundt skal få snakke om politikk. Sommerens mange oppslag om forskjellskrisa og matkøene viser at det er større behov for Rødt enn noensinne før. Vi står foran en valgkamp der Rødt stiller rekordmange lister, og der vi skal kjempe med nebb og klør for å holde høyresida unna makt i Kommune-Norge. Da må partiet ha fullt fokus på politikken.»

Les også: Kanskje Moxnes lider av kleptomani?

Deretter oppsummerer Moxnes sin tid som partileder og det han mener Rødt har oppnådd. Han sier han er stolt:

«Og Rødt klarer seg godt. Er det noe jeg er stolt av å ha bidratt til, er det at Rødt ikke er noe enmanns-parti. Vi har 14.000 medlemmer og en stjernerekke med dyktige folk både lokalt og nasjonalt. Med Marie i spissen har vi derfor de beste forutsetninger for å gjøre vår beste valgkamp noensinne, og skape resultater over hele Norge.»

Søndag kveld hadde Rødt et landsstyremøte der det bøe avgjort at nestleder Marie Sneve Martinussen går inn som konstituert partileder og at det skal avholdet et ekstraordinært landsmøte neste år der ny permanent leder skal velges.

Det kommer frem på en pressekonferanse mandag morgen.

mest lest