Tyskland hardt ut mot Ukraina-påstander: – Dette er fullstendig visvas

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. november 2022 | 03:59

Tyskland slår kraftig tilbake mot påstander fra Boris Johnson, som hevder tyskerne mente det var best om Ukraina tapte krigen mot Russland raskt.

– Dette er fullstendig visvas, sier den tyske regjeringens talsmann Steffen Hebestreit onsdag, ifølge NTB.

Han sier Tysklands raske beslutning om å sende våpen til Ukraina taler imot Johnsons påstander.

– Vi vet at den svært underholdende tidligere statsministeren har et unikt forhold til sannheten. Denne saken er intet unntak, la han til.

Den tidligere britiske statsministeren Boris Johnson sa til CNN Portugal på mandag denne uka at Frankrike var «i fornektelse» om utsiktene til en russisk invasjon av Ukraina, og anklaget den tyske regjeringen for i utgangspunktet å favorisere et raskt ukrainsk militært nederlag over en lang konflikt, av hensyn til økonomien.

Les også: Sveits forbyr Tyskland å sende sveitsiske våpen til Ukraina

Johnson sa at holdningen i vestlige land varierte mye før Moskva lanserte sin invasjon av Ukraina den 24. februar, og utpekte tre ledende EU-land i sine kommentarer, som neppe vil bli ønsket velkommen i europeiske hovedsteder.

Hans kommentar trakk en sviende benektelse fra Tyskland, som anklaget eks-statsministeren for å ha «et unikt forhold til sannheten».

Mens Johnson understreket at EU-landene senere samlet seg bak Ukraina og nå gir standhaftig støtte, sa han at det ikke var universelt tilfelle i perioden før den russiske invasjonen.

– Denne saken var et stort sjokk … vi kunne se den russiske bataljonstaktiske gruppene samle seg, men forskjellige land hadde veldig forskjellige perspektiver, sier Johnson til CNN Portugal.

Raser mot Putins «bloddiamanter»: – Det er svært alarmerende

mest lest