Norge øker støtten til palestinerne med 470 millioner kroner

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 24. november 2023 | 12:15

Den katastrofale humanitære situasjonen i Gaza fører til at regjeringen foreslår å øke støtten til palestinerne med 470 millioner kroner. Den totale norske hjelpen til palestinerne for 2023 vil dermed bli over 1,5 milliarder kroner.

Det skriver utenriksdepartementet i en pressemelding.

– De humanitære behovene er enorme etter nesten sju uker med kamphandlinger og vil fortsette å øke inn i vinteren. Håpet er at en pause i kamphandlingene gir rom for mer humanitær innsats. Derfor foreslår vi 370 millioner kroner til å hjelpe befolkningen i Gaza med mat, vann, medisiner, vern og annen livsnødvendig hjelp, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

De ekstra pengene kommer i tillegg til de 200 millionene kronene som tidligere er avsatt til innsatsen i Gaza etter 7. oktober.

– Matsituasjonen i Gaza er prekær, og mat må inn raskt for å unngå en sultkatastrofe. Jeg er spesielt bekymret for de minste barna som kan få varige men av underernæring over tid. Derfor svarer vi på FNs mat- og landbruksorganisasjons (FAO) appell og gir 30 millioner kroner til mattrygghetsarbeidet i Gaza, sier Tvinnereim.

mest lest