Ta deg en tur til Brussel, Jonas – og si opp ACER: Da blir Ap populære igjen

Avatar photo
Publisert 25. januar 2023 | 22:20

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Det jobbes sikkert i kulissene med ting som ikke umiddelbart har effekt eller kommer ut til folket.  For å gjøre dette mer synlig og samtidig være nytenkende, foreslås at statsminister Jonas G. Støre tar seg en tur til Brussel for å si opp ACER avtalen.  Ikke på ordentlig altså.  Han skal bare ‘’true’’ med det for å få i gang en reforhandling.

Tenkt deg overskriftene i avisen: Støre i Brussel og sier opp ACER. Arbeiderpartiet kommer til å øke med minst 50 % dagen etter.

Å true med å si opp avtalen må selvsagt fremføres i litt dulgte vendinger, gjerne på fransk.  Men såpass tydelig at Ursula von der Leyen blir litt skjelven på vegne av tysk industri og kanskje tenker, ja – jo den har ikke blitt helt som nordmennene så for seg.

«Og når jeg tenker meg om, har vi ikke vært veldig smarte her i Tyskland og Europa med nedbygging av atomkraft, usikre megapropeller, russisk gass og grønt både utvortes og innvortes. Mulig den godeste Støre har et poeng hvis han tør å ta det opp.  Men så var det pengene da.  Vi her nede synes jo det er greit at Norge importerer europeisk prisnivå når dere får grønn strøm. Selv om strømmen deres er enda grønnere. Og så skal vi ikke snakke høyt om at kullkraftverk durer og går i flere land.»

Som vanlig vil nok von der Leyen henvise til at avtale er en avtale og sånt tukler man ikke med.  Og da bøyer norske politikere hodet og angrer på at de ikke leste avtalen som står med liten skrift.

Egentlig synes vi det er synd på stortingspolitikere fra flere partier som gikk god for en avtale på Norges vegne som nå viser seg å være skikkelig dårlig for deg og meg.

Dere har dummet dere ut for åpen scene.  Dere har vist manglende dømmekraft, manglende innsikt i konsekvensen, manglende omsorg for den jevne borger og hvis intelligens har noe med dette å gjøre, så mangler dere jammen det også.  I et privat firma ville hodene rullet med denne inkompetansen.

Det lappverket dere har satt i gang for å sukre fadesen, er noe vi andre gjør når vi vet vi har gjort noe skikkelig dumt.

Hvis noe er morsomt i det hele tatt i denne saken, er det å sammenligne avtalen med å kjøpe bruktbil.  Du blir lurt hvis du ikke er særdeles oppegående og aktsom.  Norske politikere er blitt lurt,  eller enda verre,  de har inngått ACER  vel vitende om at avtalen er en husmannskontrakt.  Sånt bør huskes ved de neste fire stortingsvalg.

Så Jonas G. Støre – du bør ta en tur til Brussel, med tog.

Småpartier – skjerp dere!

mest lest