Ruter mangler busser – flere avganger innstilt

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. januar 2024 | 08:11

De siste dagene har værforhold med temperatursvingninger og mye nedbør ført til ekstremt glatte veier i Oslo og Akershus.

Etter en svært utfordrende dag i går, ser kollektivtransporten ut til å flyte bedre torsdag morgen, men noen bussavganger er innstilt, skriver Ruter i en pressemelding torsdag morgen.

«Flere operatører melder om skader på noen av bussene som følge av de glatte forholdene i går og tidligere denne uken. Det fører til bussmangel på morgenen i dag, og noen avganger blir dermed innstilt. Det kan i tillegg fremdeles være glatt enkelte steder, det kan påvirke fremkommeligheten til noen av bussene og eventuelt føre til delinnstillinger og forsinkelser på noen bussavganger,» skriver busselskapet.

I dag morges er det kansellert flere avganger på linjene 100, 110, 300, 320, 340, 345 og 360.

T-banen og trikken kjører som den skal, ifølge Ruter.

– Når det gjelder Oslo-linjene kjører de fleste som de skal. Det er en rekke innstilte avganger primært på Romerriket, sier Cathrine Myhren-Haugen, kommunikasjonssjef i Ruter til Avisa Oslo torsdag morgen.

Myhren-Haugen opplyser ikke til avisen hvor mange busser som mangler.

– Operatørene sier at de jobber på spreng for å bussen klare til å kjøre. Men det er usikkert hvor lang tid det vil ta, sier kommunikasjonssjefen til NRK.

Ruter oppfordrer alle som skal ut å reise å bruke reiseplanlegger enten på nett eller i app.

mest lest