12 år gammel jødisk jente gruppevoldtatt: – Hun måtte be til Allah og konvertere til Islam da de voldtok henne

Avatar photo
Publisert 25. juni 2024 | 18:31

En 12 år gammel jødisk jente ble voldtatt av tre gutter i Paris-forstaden Courbevoie tidligere denne måneden. Nå åpner foreldrene hennes opp om hendelsen i et intervju med Le Parisien.

– Hun er veldig sjokkert. De stjal barndommen hennes, sier faren til jenta som ble voldtatt på vei hjem gjennom en park litt utenfor Paris lørdag 15. juni.

12-åringen ble kalt «en skitten jøde» av angriperne, og utsatt for både vold og seksuelle overgrep. Mens to av guttene voldtok henne grovt, filmet den tredje hendelsen på mobiltelefonen sin.

Ouest-France har skrevet at guttene tvang jenta til å ha sex med dem, inkludert analsex og oralsex, mens de ytret antisemittiske uttalelser.

Etter overgrepet dro jenta hjem og fortalte alt til foreldrene. Foreldrene ringte politiet med en gang. De fant de mistenkte ved hjelp av informasjon fra jenta og overvåkningskameraer. Guttene ble midlertidig plassert i ungdomsfengsel.

En av guttene skal være en tidligere kjæreste av jenta. Han har fortalt etterforskerne at handlingene var ment som hevn fordi offeret angivelig skjulte sin jødiske tro for ham. Det har Le Parisien skrevet.

I dag sliter jenta med å få sove, og har hyppige mareritt, forteller foreldrene i det ferske intervjuet.

– De fikk henne til å sverge til Allah om ikke å fortelle noe til foreldrene eller politiet. De ba henne til og med konvertere til Islam, forteller moren.

Guttene skal også ha spurt jenta om hvorfor hun holdt sin jødiske tro skjult.

– Jeg vet at du ikke er muslim. Så hvilken religion er du? skal en av guttene ha spurt.

Moren forteller til La Parisien at hun har oppfordret datteren til å holde sin tro skjult, fordi hun tidligere hadde blitt utsatt for mobbing og trakassering på grunn av sin religion på skolen.

Faren til jenta sier i intervjuet at han opplever «forvirring» i landet mellom franske jøder og den pågående konflikten i Midtøsten mellom Israel og Hamas.

– Den samme gutten som spurte min datter om hvorfor hun holdt troen sin skjult, antok at siden hun er jødisk må hun derfor også være «pro-israelsk» og «anti-palestinsk».

Faren ser på voldtektssaken som et symptom på en «kollektiv sosial fiasko» i kampen mot antisemittisme og ekstrem vold.

Moren til jenta håper at den grusomme saken vil hjelpe folk å forstå at det er en forskjell mellom konflikten i Midtøsten og franske jøder.

mest lest