Bilde fra NASA: – Kan være romvesen

Avatar photo
Publisert 25. juli 2023 | 15:03

I april fotograferte Nasas «Curiosity Rover» det som ser ut til å være rader med pigger, plater og kiler som stikker ut fra steiner på gulvet av det 154 kilometer lange Gale-krateret på Mars.

Funnet har fått forskerne til å spekulere. Noen holder døren åpen for at det kan være deler av et utenomjordisk romskip som har krasjlandet på Mars.

Nathalie Cabrol, professor i astrobiologi hos NASA, har gjennom to tiår studert den røde planeten.

– I løpet av de 20 åra jeg har studert Mars, har jeg aldri sett en så merkelig stein, sier hun til den britiske avisa The Telegraph.

Professor Richard Armstrong ved Aston University i Birmingham forteller til avisen at det mest sannsynlig er snakk om formasjoner som er dannet av bevegelser i jordskorpen, eller et jordskjelv.

The Telegraph legger til at det er funnet lignende formasjoner her på jorden, i Tyskland og USA.

Les også: På dette laboratoriet skal det ligge fire døde romvesen i frysere på -80°C

Det er heller ikke umulig at oppsiktsvekkende funn på den røde planeten kan stamme fra jorden. Eksperter anslår nemlig at det i dag befinner seg over syv tonn med menneskeprodusert avfall på Mars. Dette stammer fram romfartøy som har krasjlandet på planeten, men også fra kjøretøy som vellykket har landet på Mars.

Bildet fra NASA viser derimot ikke noe som ligner på avfallet mennesker har etterlatt seg på Mars, har eksperter uttalt til avisen.

Andre forskere ønsker ikke å utelukke at funnene kan stamme fra et ukjent utenomjordisk fartøy, ettersom de mener det foreløpig ikke finnes andre gode forklaringer.

En annen teori som løftes frem av ekspertene er at formasjonene kan være resultat av aktivitet fra små mikroorganismer på planeten. Det kan også være rester av forsteinede alger eller fossiler, for eksempel sandfylte ormegraver.

mest lest