Carlos Santana med trans-kritikk – så snudde han

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 25. august 2023 | 21:05

Den legendarisk gitaristen Carlos Santana kom med kritiske kommentarer til transideologien på en konsert nylig. Det skapte stor misnøye blant enkelte.

«Da Gud skapte deg og meg, fra før vi kom ut av livmoren, vet du hvem du er og hva du er,» sa gitaristen.

«Senere, når du vokser opp og du ser ting og begynner å tro at du kan være noe som høres bra ut, men du vet at ikke er riktig – for en kvinne er en kvinne og en mann er en mann. Sånn er det.», sa han videre, og fulgte opp med:

«Hva du enn vil gjøre inne i skapet, er din sak, det er jeg OK med».

Videre uttalte gitaristen sin nærhet til sin «bror Dave Chapelle,» som også fikk sterk kritikk for anti-LGBTQ-kommentarer i sin Netflix-komediespesial «The Closer» fra 2021, noe som også førte til mediestorm.

Nå har derimot musikeren valgt å snu.

Les også: Legendarisk rocker kommer med advarsel om «kjønnsforvirrelse»

Etter press har han nå valgt beklage hans angivelige anti-trans kommentarer i et innlegg på Facebook.

«Jeg beklager for mine ufølsomme kommentarer. De gjenspeiler ikke at jeg ønsker å ære og respektere alle personers idealer og tro. Jeg innser at det jeg sa såret mennesker, og det var ikke min hensikt. Jeg beklager oppriktig til transkjønn-samfunnet og alle jeg såret», skriver han.

Kommentarene kommer som følge av et år med rekordmange såkalte anti-LGBTQ-lovgivninger i USA. Ifølge CNN er det flere enn 400 lovforslag som er blitt introdusert i delstatsforsamlingene siden begynnelsen av året. Spesielt utdannings- og helserelaterte lovforslag har blitt vedtatt, skriver CNN.

Dette er en ny rekord ifølge data fra American Civil Liberties Union.

mest lest