Sverige: Hengte taxisjåfør som hevn for voldtekt

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 25. september 2023 | 13:15

Fire tenåringsbrødre og ei jente er tiltalt for å ha hengt en 25 år gammen mann i skogen i Hjälstaviken i Sverige. Jenta anmeldte ham for voldtekt en måned tidligere.

Mannen ble funnet hengt i et tre 1. april i år etter å ha vært savnet en uke. Politiet mottok en anmeldelse mot ham for voldtekt fra jenta som nå er siktet en måned tidligere. Voldtekten skal ha skjedd sommeren 2022. Politiet beklager at anmeldelsen ikke ble etterforsket, men sier den var vag og at den avdøde kun var benevnt med et kallenavn, skriver SVT.

Jenta skal ha vært i et forhold med en av brødrene. De skal ha tatt saken i egne hender. Jenta på 16 år har innrømmet at hun lokket mannen ut i skogen, og brødrene kom etter hvert til. Hun hevder hun trodde brødrene kun skulle skremme taxisjåføren,

I stedet mener politiet at de kledde av mannen og hengte ham i et tre. I tiltalen hevdes at drapet må ha vært smertefullt.

I tiden forut skal de fem ha sagt til vennene sine at de «skulle drepe en voldtektsmann», skriver Aftonbladet ifølge NRK. Politiet skal også ha sikrer videoer som viser en av tiltalte kjøpe et tau lik det mannen ble hengt med. Også andre bevis i saken peker på tenåringene. Det inkludere DNA-bevis funnet på tauet.

Politiet erkjenner at drapet muligens kunne vært unngått om voldtektsanmeldelsen hadde blitt prioritert.

– Drar man det langt, kunne vi teoretisk sett forhindret ett drap, sier etterforskningsleder Andreas Pallinder i Uppsala-politiet på en pressekonferanse mandag.

Men politiet utelukker ikke også at det var et økonomisk motiv for drapet. De siktede erkjenner ikke straffskyld for mord og rettssaken starter i oktober.

mest lest