Biden med ny «tabbe»: – Det er vedtatt – jeg fikk det vedtatt med en stemme eller to

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. oktober 2022 | 01:08

USAs president Joe Biden får mye kritikk etter at han feilaktig hevdet at han signerte en lov for å slette studielån, og fikk den godkjent av Kongressen.

Det var unnder et møte på søndag Biden kom med en kommentar om sin plan for lettelse av studielån. Biden hevdet han signerte en lov for å slette studielån som ble vedtatt gjennom Kongressen, men han  signerte et dekret «executive order» og ble ikke vedtatt av Kongressen, skriver Fox News.

– Det er vedtatt, jeg fikk det vedtatt med en stemme eller to, og det er i kraft, hevdet Biden.

Biden får mye kritikk på sosiale medier, inkludert fra en rekke journalister. Noen lurte på hvorfor ikke faktasjekkere kommenterte presidentens løgn, og andre lurte på om Biden i det hele tatt var klar over at det han sa var galt.

– Hvis Biden tror dette er sant, da har han ingen anelse om hva som skjer rundt ham, sa spaltist Eddie Zipperer.

Washington Post-spaltisten Megan McArdle skriver på Twitter at Biden enten med vilje feilrepresenterte sin utbetalingsplan for studielån på «Trumpsk vis», eller at han legitimt ikke kunne skille mellom et lovforslag og et dekret.

Noen på Twitter forsvarte presidenten og hevdet at klippet av Biden var tatt ut av kontekst. Republikanernes visedirektør Jacob Schneider svarte, og ga et lengre klipp av Bidens kommentarer.

Biden kritiseres etter spørsmål om gjenvalg: – Jeg tror han tok en kort lur der

mest lest