Venstreraddis drept av minoritetsperson: – Man høster det man sår

Avatar photo
Publisert 25. oktober 2023 | 15:55

32 år gamle Ryan Carson ble knivstukket og drept på gata i New York tidligere denne måneden. Den siktede gjerningsmannen er en mørkhudet tenåring. I sosiale medier har saken gått viralt, og enkelte omtaler Carsons dødsfall som selvforskyldt.

En video som er frigitt etter drapet viser øyeblikket Carson blir konfrontert av drapsmannen hans. 32-åringen var ute med kjæresten sin da en ung minoritetsperson i mørke klær begynte å oppføre seg utagerende mot paret.

Etter å ha knuffet litt, ender Carson opp på bakken med dødelige knivskader.

Se videoen her:

Videoen viser drapet på Ryan Carson natt til mandag 2. oktober.

I etterkant av drapet, har Carson blitt hånet for sine ytterliggående venstreorienterte meninger.

32-åringen har vert aktiv i frivillige organisasjoner. Både han og kjæresten har gitt uttrykk for ekstreme venstreorienterte meninger i sosiale medier.

Carson har blant annet uttrykket seg positiv til voldsbruk, og feiret dødsfallet til den konservative radioverten Rush Limbaugh på X/Twitter.

Disse fire skjermbildene viser Twitter-meldinger fra Ryan Carsons 2 ulike kontoer. Foto: Skjermdump, Twitter.

Claudia Morales, kjæresten til Carson, har også gitt uttrykk for å sympatisere med venstreekstreme meninger i sosiale medier.

Hun har delt bilder av seg selv med en t-skjorte hvor det står «ACAB» (kort for All Cops Are Bastards). Hun har også delt en selfie av seg selv og et registreringsskilt med Karl Marx’ navn.

Claudia Morales med ACAB-skjorte (All Cops Are Bastards).

Morales skal ha blitt beskrevet som lite samarbeidsvillig av politiet da hun ble avhørt etter kjærestens ble drept. Dette har ført til spekulasjoner på nettet om at hun ikke ville beskrive hudfargen til den mørkhudede personen som hadde begått drapet.

En av Carsons venner har sagt til The New York Post at angriperens bakgrunn er «den minst viktige delen av denne historien».

Høyreorienterte brukere i sosiale medier har derfor påpekt ironien i at en person ytterst på den politiske venstresiden – som er kritisk til politiet og vegrer seg for å snakke om kriminalitet i minoritetsmiljøer – er blitt drept av nettop en minoritetsperson.

– Carson fortjente ikke å bli drept, men det er noe selvforskyldt. Det er bedre at han ble drept enn at en person som ikke aktivt prøver å rasere samfunnet blir drept, skriver en person på Reddit.

– Man høster det man sår. Hvis du legaliserer fyllekjøring, må du ta ansvar for at flere blir drept av fyllekjøring. Den samme logikken må gjelde folk som vil kutte finansieringen til politiet og ha kortere straffer for voldskriminalitet, skriver en annen på X/Twitter.

18 år gamle Brian Dowling ble arrestert for drapet torsdag 5. oktober. Han ble avbildet gråtende da politiet hentet ham.

Brian Dowling ble hentet av politiet få dager etter Ryan Carson ble drept.

Forfatteren Rob Henderson, som bemerket seg ved å mynte begrepet «luksusmeninger», hevder at drapet på Carson er et godt eksempel på en velstående person som møtte konsekvensene av egen politikk. Det skriver han i The Free Press.

Henderson har tidligere fått mye oppmerksomhet for å påpeke at det vanligvis er de svake og fattige i samfunnet som må lide konsekvensene av naive og utopiske ideer, som i hovedsak fremmes av venstresiden. Drapet på Carson står i sterk kontrast til denne observasjonen.

Luksusmeninger, som kampanjen «defund the police» er et eksempel på, går ut på at høytstående mennesker fremmer ideer som de selv kan høste sosial status fra, men som i praksis fører til negative konsekvenser for andre samfunnsgrupper de selv ikke er del av.

En innsamlingsaksjon som ble opprettet kort tid etter drapet, prøver å samle inn penger slik at Carsons venner og kolleger kan ta seg fri fra jobb for å sørge over hans bortgang.

Dette har skapt reaksjoner i sosiale medier.

– Jeg dør av latter! Her prøver venstreaktivistens venner å tjene penger på dødsfallet hans slik at de kan ta seg fri fra jobb. De sier ingenting om å dekke begravelseskostnadene. Dette er morbid, skriver en person på Twitter.

– Tenk å bruke en venns dødsfall til å få seg noen dager fri fra jobb. Kommunister er de verste menneskene som finnes, skriver End Wokeness til sine 1,7 millioner følgere på X/Twitter.

– Dette er nøyaktig hva man kan forvente av venstreorienterte aktivister, skriver en annen person.

mest lest