Nordmenn sympatiserer mest med palestinerne

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 25. november 2023 | 14:41

37 prosent svarer i en spørreunderssøkelse at de sympatiserer mest med palestinerne, Bare 11 prosent har mest sympati med Israel i forbindelse med krigen som nå pågår.

Den 7. oktober gjennomførte Hamas et hensynløs terrorangrep der 1200 israelere ble drept. Kvinner ble voldtatt, barn drept på grusomme måter mens det ble ropet «Allahu Akbar».

Likevel er det palestinerne som har mest sympati i Norge,

I forsøket på å drive Hamas ut av Gaza, er så mange som 15.000 palestinere drepte, hevder Hamas.

Hamas tok 250 gisler med seg fra Israel tilbake til Gaza, I øyeblikket er det en våpenhvile og begrenset utveksling av fanger.

– Det er liten tvil om at nordmenn har mer sympati for palestinerne enn israelerne i den pågående krigen, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion, som har gjennomført undersøkelsen.

Kun 15 prosent synes at Israels motangrep står i forhold til Hamas’ angrep på Israel 7. oktober. 52 prosent svarer nei, mens resten vet ikke, skriver NTB.

Det kommer ikke frem hva årsaken er eller om det har med å gjøre at mediene i Norge også har dekket konflikten i anti-israelsk retning.

Med «nordmenn» i undersøkelsen er det også inkludert alle som oppholder seg i Norge. Nær 20 prosent av befolkningen har nå innvandrerbakgrunn.

1036 personer har svart i undersøkelsen. Feilmarginen ligger på mellom 1,3 og 3,0 prosentpoeng.

mest lest