Ensomheten i rike Norge tar for mange liv

Avatar photo
Vidar Kleppe
Bystyrerepresentant for Kleppelista
Publisert 25. desember 2022 | 13:02

Nå går det vanskelige året 2022 mot slutten – og det gir tid til ettertanke og refleksjoner om forbedringer og endringer i 2023, med de dramatiske økningene i levekostnadene og krigen i Ukraina som bakteppe.

Jeg mener derfor bestemt at hvordan vi behandler hver andre – gir et godt svar på hvilke kvaliteter vi som medmennesker – og hvilke verdier nasjonen Norge skal bygges videre på i fremtiden. Dette er avgjørende og viktig for å få et tryggere og bedre Norge.

Faktum er at ensomhet blant nordmenn i rike Norge er et økende samfunnsproblem som dessverre tar altfor mange menneskeliv i alle aldre og samfunnslag. Det er urovekkende og ingen god diagnose – at spesielt så gjelder dette eldre mennesker – og mennesker med ulike sosiale utfordringer som bor hjemme alene.

Vi må derfor alle som medmennesker i 2023, kunne bidra med litt mer av vår tid for å bekjempe ensomheten som allerede har tatt for mange menneskeliv i Norge. Jeg vil personlig i det nye året besøke og hjelpe enda flere mennesker som har det vanskelig – og er ensomme.

Et av mine andre mål og viktige ønsker for 2023, er at alle kreftsyke i Norge må gis en langt bedre oppfølging på alle nivåer dette inkluderer selvsagt gratis kreftmedisinen til alle kreftpasienter som virker, lindrer og redder liv. Dette har faktisk rike Norge penger til – om stortinget og regjeringen Støre ønsker det.

Jeg vil også benytte denne anledningen til å ønske alle en fredfull julehøytid og alt godt i det nye året 2023.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

R.I.P Resett: Dette vil vi med iNyheter

mest lest