Masseslagsmål på ungdomskole – lærer er blitt banket opp til blods

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. januar 2023 | 10:47

Tre politibiler rykket onsdag ut til Tindlund ungdomsskole etter at flere elever var involvert i stygge voldsepisoder.

Hendelsene skal ha funnet sted i skoletiden onsdag. Det skal være snakk om flere alvorlige voldshendelser, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Det har vært masseslagsmål og blant annet har en lærer blitt banket opp til blods. Syv elever er på grunn av hendelsene bortvist fra skolen.

– Det har i dag vært flere alvorlige voldsepisoder på Tindlund ungdomsskole. Syv elever er av den grunn bortvist fra skolen ut uken. For å sikre og opprettholde et trygt og forsvarlig skole- og arbeidsmiljø har derfor medarbeidere, ledere og kommuneledelse et behov for å jobbe sammen raskt for å evaluere hendelsene og iverksette tiltak, skrev teamleder Andreas Manstad Olsen til foreldre onsdag ettermiddag.

Manstad Olsen ønsker ikke å kommentere hendelsene.

– Tre politibiler kom, elever ble låst inne på klasserom av lærere for deres egen sikkerhet. En lærer er slått til blods og syv elever er bortvist fra skolen, forteller en forelder til Sarpsborg Arbeiderblad.

Rektor Jo Skjølsvold sier at flere lærere måtte bryte inn i slåsskampen mellom ungdommene.

– Det er syv elever som er involvert i en slåsskamp. Det var nok minst like mange voksne involvert for å få skilt dem og holde de fra hverandre, sier Jo Skjølsvold til NRK.

Sarpsborg kommune er kjent med at det har vært utfordringer i elevmiljøet på skolen over lengre tid. Det har vært episoder og mindre hendelser også i fjor høst.

Det er fremdeles ikke opprett en straffesak, men politiet vil sette inn forebyggende tiltak på skolen.

– Jeg tenker at det er viktig å ta dette på alvor og avdekke involverte parter, og komme til bunns i hendelsesforløpet. Først og fremst må vi identifisere personene som vi må følge opp tett videre, sier krimsjef Holm til NRK.

Listhaug langer ut mot Mehl: – Nå må vi slutte å være så naive

mest lest