Nordmenn onanerer mye

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 26. januar 2023 | 13:41

Hele 8 av 10 nordmenne onanerer.

Undersøkelsen er utført av YouGov på vegne av Nytelse.no og baserer seg på svar fra 1000 respondenter mellom 18-65 år – jevnt fordelt på single, par, alder og kjønn.

– Selv om de fleste onanerer har vi fortsatt en vei å gå når det gjelder tabu rundt onani, spesielt blant kvinner. Vi kvinner må derfor bli enda flinkere til å ha fokus på vår egen nytelse, sier sexolog i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad.

Hun slår en pressemendling et slag for aktiviteten.

Onani skal ha innvirkning på mange av kroppens viktigste deler. Det styrker blant annet hjertet og immunforsvaret, og virker positivt på humøret.

– Faktisk er det bevist at onani også hjelper mot angst og depresjon. For kvinner er det også svært fordelaktig at det styrker bekkenmuskulaturen, noe som hjelper både før, under og etter fødsel samt mot inkontinens og ikke minst selve orgasmen, sier Ebbestad.

Les også: Hver fjerde nordmann har aldri sex

I undersøkelsen kommer det også frem at 6%, ikke syns det er greit at man onanerer om man er i forhold, men det er sexologen helt uenig i.

– Det er helt klart viktig å sette av tid til deg selv og egen nytelse, men det er heller ingenting i veien for å involvere partneren i onanien. Onaner både alene og sammen med partner slik at dere kan vise hverandre hvordan det gjøres, samtidig som dere nyter synet av hverandre, tipser Ebbestad.

Noen frykter dog at man skal «bruke opp» sexlysten på å onanere og at sexlivet med partner dermed dabber av.

Ebbestad mener imidlertid at sexlyst ikke er noe man bruker opp, men at behovet for sex potensielt kan forsvinne dersom man ikke har det så ofte, eller at orgasmen uteblir over lenger tid.

– Onani er derfor svært viktig, og jeg mener man bør lære seg tre forskjellige teknikker som gir orgasme. Da er det også lettere for andre når de skal hjelpe deg å komme i mål, sier Ebbestad.

Denne pornoen ser folk på

mest lest