Tatt av TV-skjermen etter hendelse på julebord

Avatar photo
Publisert 26. februar 2023 | 18:57

TV 2-programleder Fin Gnatt vil ikke være å se på skjermen før 10. april. 

Årsaken er ifølge Bergens Tidende (BT) at det oppstod en uoverensstemmelse med en kollega på et julebord i desember.

I løpet av kvelden oppstod det en situasjon som i ettertid har fått konsekvenset for Gnatt.

Ifølge BT skal vitner ha uttalt at Gnatt på et tidspunkt forlot sin plass, men lot et glass vin stå igjen på bordet. Da han returnerte skal han ha oppdaget at en mannlig kollega hadde forsynt seg av vinglasset.

Dette skal programlederen ha reagert på og det oppsto en uenighet. Krangelen skal deretter ha blitt fysisk. De involverte skal ha ulike oppfatninger av hva som egentlig skjedde, men ifølge vitnene var Gnatt den aggressive parten.

– Jeg har andre oppgaver i TV 2 nå, slik jeg også gjør innimellom. Så vil jeg være programleder og gjøre det jeg som oftest gjør fra 10. april igjen, sier Gnatt til BT.

Les også: Krise for MDG

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld skriver i en SMS til TV 2 at kanalen kom til enighet med Fin Gnatt om at han skal ta en pause fra skjermen til de har undersøkt og håndtert hendelsen.

– Dette er en personalsak og det er naturligvis derfor svært begrenset hva vi kan kommentere. Det vi kan si er at vi tok tak i dette med en gang vi ble varslet, fulgte opp de involverte, og håndterte saken i tråd med våre retningslinjer.

Gnatt bekrefter overfor TV 2 at det er snakk om en disiplinærsak.

– Jeg vil ikke gå i detaljer om hva som skjedde av hensyn til den andre personen som var involvert, sier han.

Programlederen sier at han har snakket med personen det gjelder, og at han har beklaget hendelsen.

I tiden før han returnerer på skjermen igjen, jobber Gnatt blant annet som vaktsjef i TV 2-sporten og for sjakksendinger.

Tidligere FSB-topp: – Putin er fryktelig redd

mest lest