Booyoung gruppen kunngjorde tidligere denne måneden at de nå vil betale 100 millioner koreanske won til sine ansatte hver gang de får en baby.
Summen tilsvarer rundt 790.000 norske kroner etter dagens kurs. Både kvinnelige og mannlige ansatte vil få betalt for å reprodusere seg. Det skriver CNN.
Det Seoul-baserte byggefirmaet tar til drastiske grep for å adressere Sør-Koreas katastrofale fødselstall.
I 2022 fødte nemlig sør-koreanske kvinner i snitt 0,78 barn. Det er verdens laveste fødselstall. Ekspertene mener at en befolkning må ha et fertilitetstall på minst 2,1 for å opprettholde en befolkning.
Ifølge CNN er fertilitetstallet i Sør-Korea ventet å falle til 0,65 innen 2025.
Booyoung-gruppens styreleder Lee Joong-keun sier at selskapet tilbyr «direkte økonomisk støtte» til sine ansatte for å lette den økonomiske byrden som følger med det å få barn.
– Jeg håper vi vil bli anerkjent som et selskap som bidrar til å insentivere flere fødsel, og som tar bekymringene for landets fremtid på alvor, sier styrelederen.
Les også: Ungarn har klart å snu sin katastrofale fødselstrend
Selskapet ble grunnlagt i 1983 og har siden bygget over 270.000 boliger, ifølge selskapets egen nettside.
Flere andre selskaper i landet gir også penger til ansatte som får barn. Undertøysprodusenten Ssangbangwool kunngjorde på torsdag forrige uke at de også vil gi opptil 790.000 kroner til ansatte som venter barn, ifølge The Korean Herald.
Ssangbbangwool planlegger å gi sine ansatte 235.000 kroner for deres første barn, ytterlige 235.000 kroner for deres andre barn, og 315.000 kroner for deres tredje barn.
Den sør-koreanske avisen skriver videre at rundt 2,3 prosent av arbeiderne i landet får i dag økonomisk støtte fra arbeidsgiveren gjennom ulike program som skal oppfordre til flere fødsler.
Financial Times skrev i januar at befolkningen i Sør-Korea er anslått å være halvert innen år 2100, og at arbeidsmarkedet i landet krever mer enn dobbelt så mange fødsler som de har i dag for å fungere.
Den amerikanske økonomiavisen skriver at dagens situasjon til dels må sees i lys av familiekampanjene fra 1970- og 80-tallet. «Ett barn per familie er fortsatt for mye for Sør-Korea» var slagordet da.
Les også: Forsker: Boligprisene medvirker til fødselskollapsen
Feminisme, selvrealisering og dårlige forhold mellom kjønnene trekkes også frem i samfunnsdebatten som årsaker for dagens situasjon i landet.
Situasjonen er imidlertid ikke mye bedre i Europa og andre utviklede land. Forrige uke ble det kjent at Spanske kvinner nå føder i snitt 1,19 barn. Det er det laveste fertilitetstallet i Europa.
Norske kvinner fødte i snitt 1,48 barn i 2020. Det norske fødselstallet har sunket jevnt og trutt helt siden 1974, som var sist gang det lå på et bærekraftig nivå.