Mer populær blant velgerne etter siktelsen

Avatar photo
Publisert 26. juni 2023 | 14:42

Donald Trump øker ledelsen blant de republikanske presidentkandidatene.

En ny NBC-måling viser at et flertall av de republikanske velgerne vil stemme på Trump i det republikanske primærvalget.

51 prosent sier Trump er deres toppvalg. Floridas guvernør Ron DeSantis kommer inn som nummer to med 22 prosent av stemmene, og tidligere visepresident Mike Pence ble nummer tre med 7 prosent.

Med det er Donald Trump mer populær enn hva han var før han ble tiltalt i forbindelse med hans håndtering av klassifiserte dokumenter som han skal ha tatt med hjem fra Det hvite hus og oppbevart i boligen sin i Mar-a-Lago, Florida.

I april, kort tid etter Trump tiltalt i forbindelse med «hysj-pengene» som ble utbetalt til pornoskuepsiller Stormy Daniels, ville 46 prosent av republikanere foretrekke Trump, og 31 prosent sa de foretrakk DeSantis.

Velgerne ser heller ikke ut til å være spesielt bekymret for Trumps siste siktelse. 77 prosent sier de er lite bekymret over saken. Av de sier 14 prosent at de er «litt bekymret», og 63 prosent sier de ikke er bekymret i det hele.

Les også: – Mulig at Prigozjin blir drept i Belarus

64 prosent av republikanske velgere mener at Donald Trump blir utsatt for politisk motivert rettsforfølgning.

Når man ser på samtlige av velgerne, ikke bare republikanere, så sier 55 prosent at siktelsene mot Trump er bekymrende. 47 prosent sier det er veldig bekymrende, og 8 prosent sier det er litt bekymrende.

Mellom sittende president Joe Biden og presidentkandidat Donald Trump, sier 49 prosent av velgerne at de foretrekker Biden, mens 45 prosent foretrekker Trump.

68 prosent av amerikanere sier de er bekymret for Joe Biden mentale helse.

mest lest