Kvinne (37) tiltalt for sex med «enslig asylsøker» (16)

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 26. juli 2023 | 10:27

Kvinnen fra Grenland i Telemark jobbet på «Tiltak for enslige mindreåringe flykninger og asylsøkere» (TEMFA) i Tønsberg. Det er nå tatt ut tiltale mot henne for å ha misbrukt stillingen sin til å ha sex med en afghansk asylsøker tilbake i 2018.

Saken skal opp i Vestfold tingrett i september. I tiltalen står det at den nå 37 år gamle kvinnen skal ved «gjentatte anledninger» ha hatt «seksuell omgang, herunder samleie» med den da 16 år gamle asylsøkeren.

Tiltalen går på overtredelse av Straffeloven § 295: «for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, og/ eller å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon».

Det er nesten fem år siden overgrepene skal ha skjedd. Det tok, uvisst av hvilken grunn, lang tid før den fornærmede gutten/mannen anmeldte forholdet.

Ifølge det asylsøkeren selv har oppgitt er han født i 2002. Men det er kjent at mange afghanske asylsøkere oppgir lavere alder enn de egentlig har for å få opphold/behandling som «enslig mindreårig asylsøker».

Telemarksavisa har vært i kontakt med Christofer Arnø, som er bistandsadvokat for asylsøkeren. Han forteller at de seksuelle handlingene skal ha skjedd flere ganger på flere forskjellige steder. Han sier det er aktuelt å søke erstatning.

Etter det TA kjenner til skal kvinnen ikke ha erkjent straffskyld når hun har blitt avhørt av politiet.

mest lest