Masseskyting i USA: Minst 22 døde og mange skadet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. oktober 2023 | 05:50

Minst 22 mennesker er døde og mange er skadet i en masseskyting i en bowlinghall i Lewiston, Maine i USA onsdag kveld. En mistenkt er fortsatt på frifot.

Ifølge NBC News er så mange som 22 drept og så mange som 50-60 skadet, noe som gjør det til den dødeligste masseskytingen i USA i år.

Ifølge AP skal skytingen ha skjedd på minst to ulike steder: Bowlinghallen Sparetime Recreation og baren Schemengees Bar and Grille.

Politiet i byen skriver på Facebook at en mistenkt går løs og ber folk holde seg utenfor veiene slik at ambulanser kan nå sykehuset. Politiet har også frigitt et bilde av en navngitt mistenkt med en rifle i hånden. Mannen er 40 år gammel, opplyser politiet.

Sheriffkontoret har også publisert bilder av en hvit bil som skal tilhøre mannen.

En video skal vise folk som løper fra bowlinghallen.

Central Maine Medical Center i Lewiston sier i en uttalelse at de håndterer en situasjon med mange ofre, og at de koordinerer med sykehus i området om å ta imot pasienter.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er USAs president Joe Biden orientert om situasjonen i Maine. Han snakket også på telefon med Maines guvernør, og tilbød føderal hjelp til staten.

Lewiston ligger knappe seks mil nord for Maines største by Portland.

mest lest