Ulf Kristersson: Sverige står overfor alvorlige trusler fra ekstreme islamister

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 26. oktober 2023 | 07:44

Sverige står overfor alvorlige trusler.

Det sier statsminister Ulf Kristersson på en pressekonferanse tirsdag da han tok imot Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i Stockholm.

Ifølge VG fikk Stoltenberg høre fra Kristersson hvordan Hamas’ terrorangrep mot Israel, og Israels svar, får direkte konsekvenser i Sverige:

– Det skjer i form av trusler og hatefulle uttalelser mot jøder i Sverige. Mennesker som feirer Hamas, gir uttrykk for grovt anti-semitiske budskap og sprer nå redsel blant jødiske familier i Sverige, sa den svenske statsministeren.

Sveriges regjering har onsdag bevilget 10 millioner svenske kroner for å styrke sikkerheten rundt jødiske forsamlinger og interesser.

– Trusler mot Sverige og svenske interesser fra terrororganisasjoner som Al Qaida og IS er veldig spesifikke. Sikkerhetssituasjonen har aldri vært så alvorlig som nå, sier terrorforskeren Magnus Ranstorp til VG.

Les også: Kristersson: – Det er en slags importert antisemittisme i Sverige

På pressekonferansen understreket også Kristersson hvor viktig det er for Sverige raskest mulig å bli fullt medlem i Nato:

– Det svenske folket skal vite at vi handler for å styrke sikkerheten for Sverige, og hvordan vi på ulike måter forbereder Sverige foran det kommende Nato-medlemskapet, sa han.

mest lest