Vedum i NTB-intervju: – Jeg tror på det vi driver med

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 26. desember 2022 | 13:20

I går var det statsminister Jonas Gahr Støres tur til å forklare seg til NTB. 2. juledag er det finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedums tur.

På meningsmålingene har det vært begredelig. Sp har falt under sperregrensen og er klokket inn så lavt som 3,5 prosent. På det beste snuser de på 6-tallet. Ved valget i 2021 fikk de 13.5 prosent. Bare måneder tidligere så de meningsmålinger over 20 prosent.

Velgerne har fullstendig mistet troen på Vedum.

Likevel:

– Jeg tror på det vi driver med, slår Vedum fast overfor NTB.

Han sitter ifølge nyhetsbyrået «bredbeint bak et blankpolert skrivebord i Finansdepartementet.»

I samme intervjujuserie prøvde Støre å finne medfølese med vanlige folk.

– For mange mennesker i Norge er julen en fin tid for å være sammen med familien og få avkobling. Det må vi huske på. Samtidig er det mange som opplever urolige tider nå. Mitt budskap til dem er at ingen skal stå alene i Norge, sa statsminister Jonas Gahr Støre.

Les også: Støre prøver å fremstå som medfølende i NTB-intervju: – Ingen skal stå alene

Jonas Gahr Støre er oppvokst på vestkanten og arving til en svær formue. Men hva med storbonde og finansminister Vedum?

– Det er vondt at flere har problemer med å få hverdagen til å gå opp. Det er et helt annet alvor nå enn det vi har vært vant til i norsk politikk. Det er ikke akkurat solskinnsdager. Det er mer opprørt hav, sier han.

På skrivebordet hans ligger angivelig en huskelapp med påskriften «Peer Gynt».

«Den skal minne Vedum på at han ikke må la seg friste til å velge minste motstands vei. Som for eksempel å smøre problemene med oljepenger,» skriver NTB

– Å velge det enkle kunne vært mer behagelig, men det handler ikke om det, men om hva som er nødvendig for å få Norge trygt igjennom krisen. Vi mener de grepene vi gjør, er de som vil få oss tryggest og raskest gjennom denne tøffe tiden. Det viktigste av alt er at vi må prisene ned. Så får vi heller tåle litt kritikk i øyeblikket, sier Vedum.

Vedum har fått hard medfart blant forståsepåere og i kommentarfelt. Trygve Hegnar har kalt ham «hjelpeløs». Journalisten Jon Hustad har ment at Vedum er «ute av stand til å ta beslutninger».

I eget kommentarfelt på Facebook har det også haglet med kritikk mot Vedum.

– Kjære finansminister Vedum: Som du leser av meningsmålinger så har du tilnærmet null støtte. Ta konsekvensen. Gå av, skrev en nylig.

Les også: Vedum slaktes i eget kommentarfelt: – Du gjør alt feil (+)

– Jeg tror mange skjønner at det er veldig krevende å styre i disse tider, sier Vedum.

I mai spådde han at gjennomsnittsnordmannen skulle få 15.000 mer i lommeboka. Det slo ikke til.

– Men vi har tatt veldig mange grep for å gjøre situasjonen bedre for folk, sier han og ramser opp økt bostøtte, barnetrygd, pensjon og en rekke andre ting.

– Men velgerne vil jo likevel ikke stemme på deg?

– Vi får nå se på det. I politikken kan ting skje veldig fort. Det er ikke øyeblikksmålinger som er det viktigste. Det avgjørende er at vi tar trygge valg og ikke sporer av. Og det skal vi klare, sier Vedum med det NTB skriver er «overbevisning».

Spørsmålet er hvor dyp den overbevisningen faktisk er.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Vedum slaktes i eget kommentarfelt: – Du gjør alt feil (+)

 

 

mest lest