Russland kan ha kjernefysiske «supertorpedoer» i Stillehavet innen 2024

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. mars 2023 | 09:50

Russland planlegger å ha infrastruktur tilgjengelig for ubåter som vil bære kjernefysiske Poseidon «supertorpedoer» i Stillehavet innen begynnelsen av 2024, ifølge Tass.

Moskva sa i januar at de hadde produsert det første settet med Poseidon-torpedoene, fire år etter at Vladimir Putin kunngjorde den nye typen strategiske atomvåpen.

Det er få bekreftede detaljer om Poseidon offentlig, men det er egentlig en krysning mellom en torpedo og en drone som kan skytes ut fra en atomubåt.

Torpedoene blir utviklet for utplassering på atomubåtene Belgorod og Khabarovsk, rapporterte Tass.

Belgorod er designet for å bære Moskvas nyeste supervåpen – atomdrevne droner kalt Poseidon, som Russland hevder er i stand til å forårsake tsunamier. Skjermbilde YouTube.

– Arbeidet med bygging av kystnære infrastrukturanlegg for ubåter i Kamtsjatka er planlagt ferdigstilt tidlig neste år, sier en anonym forsvarskilde til Tass.

Den russiske stillehavsflåtens ubåtbase for ballistiske atomraketter ligger på den sørøstlige kysten av Kamtsjatkahalvøya, i Russlands fjerne østen.

Kilden skal ha fortalt Tass at en ny divisjon blir dannet som en del av ubåtstyrkene i Stillehavsflåten, som ikke bare vil omfatte Belgorod og Khabarovsk, men også andre ubåter.

De nye spesialubåtene vil delta i å løse oppgavene «av strategisk avskrekking», sa kilden angivelig.

Zelenskyj: Ingen Ukraina-offensiv uten flere våpen

mest lest