Israelsk gissel: Jeg ble seksuelt misbrukt og torturert i Gaza

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. mars 2024 | 11:14

Israelsk gissel avslører at hun ble seksuelt misbrukt og torturert mens hun var holdt fanget av terrororganisasjonen Hamas.

Amit Soussana (40) fortalte i et intervju med New York Times at hun ble seksuelt misbrukt, i tillegg til å bli slått og torturert, mens hun var holdt i Gaza i 55 dager. Den israelske advokaten ble løslatt under en våpenhvile i november sammen med 21 år gamle Mia Schem.

Soussana hevder at en vakt, som hun sier bare identifiserte seg som Muhammad, «tvang meg til å utføre en seksuell handling på ham i et barnerom.»

Soussana ble bortført fra hjemmet sitt under raidet 7. oktober, slått og dratt inn i Gaza av en gruppe på minst syv bevæpnede terrorister.

Mens hun var i fangenskap, sa hun at hun ble holdt alene i et barns soverom og lenket av venstre ankel. Hun hevder at bare noen dager etter at hun ble tatt, begynte Muhammad å spørre henne om hennes sexliv og menstruasjonssyklus.

«Muhammad forgrep seg på meg rundt 24. oktober,» sa Soussana til Times. Hun sier at han løsnet henne, tok henne med på badet og beordret at hun skulle bade.

Mens hun vasket seg, husket Soussana at han hørte stemmen hans ved døren, og sa til henne «raskt, Amit, raskt». Hun snudde seg deretter for å finne ham stå der, med pistolen, og så på henne.

Soussana sa at hun prøvde å dekke seg til med et håndkle, men Muhammed gikk mot henne og slo henne.

«Han satte meg på kanten av badekaret. Og jeg lukket bena. Og jeg gjorde motstand. Og han fortsatte å slå meg og satte pistolen sin i ansiktet mitt, sa hun til avisen. «Så dro han meg til soverommet.»

Hun forteller at mens hun var på soverommet tvang Muhammad henne til å begå en seksuell handling på ham.

Hun informerte om overfallet og annen vold til to leger og en sosialarbeider mindre enn 24 timer etter at hun ble frigjort fra fangenskap, ifølge Times.

Hun skal også ha snakket med FN-teamet som publiserte rapporten om seksuell vold mot gisler i Gaza og under angrepet 7. oktober.

Soussana forteller også at hun ble flyttet til et annet sted tre uker etter kidnappingen, som hun beskrev som en leilighet, og gjenforent med andre gisler. Hun ble kalt inn i stuen, noen dager etter ankomst, for en brutal juling av en gruppe vakter som tilsynelatende trodde hun skjulte informasjon for dem.

Soussana sa at vaktene trakke en skjorte over hennes hode, og tvang henne til å sitte på gulvet mens de slo henne med en pistol. Vaktene fortsatte å slå og sparke henne, mens de krevde at hun skulle avsløre informasjonen de trodde hun skjulte.

«Det var sånn i 45 minutter eller så,» sa hun. «De slo meg og lo og sparket meg, og brakte de de andre gislene inn for å se meg.»

Etter den groteske torturen tok vaktene henne med tilbake til et soverom og truet med å drepe henne hvis hun ikke fremla den forespurte informasjonen innen 40 minutter. Hun sa at hun fortsatt ikke vet nøyaktig hvilken informasjon de søkte.

Soussana bodde alene i Kfar Aza og var et lett mål for Hamas-terroristene, som oppdaget at hun gjemte seg i et rom i  sin bolig 7. oktober.

Mer enn 1200 israelere ble brutalt slaktet den 7. oktober, uavhengig av om de forsøkte å flykte eller gjøre motstand mot angriperne sine, men Soussana var en av flere gisler som ble tatt og tilbrakte nesten åtte ukers dager i fangenskap.

Hun ble løslatt av Hamas 30. november.

mest lest