Joe Biden tatt med «jukselapp» – visste journalistens spørsmål

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. april 2023 | 15:42

President Joe Biden tok med seg en «jukseark» til en pressekonferanse onsdag som viste at han hadde forhåndskunnskap om en journalists spørsmål.

Juksearket viste et bilde av Los Angeles Times-reporter Courtney Subramanian, en veiledning for hvordan man uttaler navnet hennes, og spørsmålet hennes til presidenten.

Det skal «liksom» være konkurranse mellom journalistene om hvem som får stille spørsmål og forventningen er at de skal komme uten at presidenten er kjent med det forhånd. Et slikt «kameratskap» eksisterte aldri mellom Donald Trump og pressen.

Man kan også se at han allerede har spørsmålet ordrett på arket.

«Hvordan setter DU DINE innenlandske prioriteringer – som å gjenopprette produksjon av halvledere (semiconductors) – sammen med alliansebasert utenrikspolitikk?»

Bidens bruk av juksearket kom under en felles pressekonferanse med Sør-Koreas president Yoon Suk Yeol, mens de to lederne diskuterte atomtrusler fra Nord-Korea.

«Betyr dette at han forhåndsklarer hvert spørsmål?» Sen. spurte Mike Lee (R-UT) på Twitter.

«Jeg er så glad for at det amerikanske medieetablissementet er så likestilt i hvordan det samhandler med republikanere og demokrater. Så mye rettferdighet,» la Lee sarkastisk til.

Journalisten Mike Cernovich ba Subramanian om mer informasjon om hvordan spørsmålet hennes havnet på et notatkort i presidentens hånd, skriver Breitbart.

«Hva er prosessen for å få spørsmålet ditt forhåndsgodkjent av Biden-regimet? Hvem sender du den til for godkjenning? Synes du det er nedverdigende å underkaste deg denne prosessen, og så unnlate å avsløre denne koordineringen til seere og lesere?» spurte Cernovich.

Biden ble tatt for å bruke et lignende jukseark under en pressekonferanse for mer enn to år siden. Bassengfotografen i Det hvite hus Oliver Contreras tok et jukseark som inkluderte bilder av journalistene på pressekonferansen og tall som var omringet av bildet av hver reporter ga tilbud om spørsmål.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest