Arbeiderpartiet, LO og Fagforbundet konspirerer for å lage borgerlig kaos

Avatar photo
Publisert 27. juni 2024 | 21:38

Nettavisen avslører torsdag en «hemmelig plan» som skal være lagt ned av de mektigste folkene i Arbeiderpartiet, LO og Fagforbundet. Målet er å sørge for at Ap vinner valget neste år.

Den sosialistiske sammensvergelsen er ute etter å svekke Erna Solberg, skape tvil hos Høyre-velgerne og skremme med Sylvi Listhaug. Det skriver Nettavisen etter å ha snakket med flere kilder på Stortinget, i fagforeningene, regjeringsapparatet, og partikontoret.

For å hente hjem gamle velgere, og potensielt lage borgerlig kaos, vil Arbeiderpartiet jobbe for at Høyre ikke finner fotfeste i valgkampen.

Planen er å angripe Høyre spesielt på to punkter:

  • De vil danne et bilde av at Høyre ikke leverer løsninger, men kritiserer bare for å kritisere.
  • Erna Solberg skal fremstilles som om det eneste hun er opptatt av, er å flytte tilbake inn i statsministerboligen. Samtidig skal Ap-politikere jevnlig påstå at Høyre ikke har et politisk prosjekt.

Arbeiderpartiet vil og presse Solberg på økonomi, trygghet, sikkerhet og beredskap, og velferd.

Håpet er at velgerne som ligger til høyre i Høyre går over til FrP, mens velgerne som ligger til venstre i Høyre, går til Arbeiderpartiet.

Les også: Støre vil hente pasienter fra Gaza til Norge: Slaktes av Sylvi

Årsaken til at et sterkere FrP kan tjene Arbeiderpartiet, skal være at det endrer maktbalansen mellom Høyre og FrP. Nettavisens kilder viser til FrPs uttalelser om at det største partiet skal ha statsministeren, noe Høyre trolig ikke vil akseptere. «Tanken på Sylvi som statsminister, skremmer en del folk» sier én av kildene Nettavisen har snakket med.

– En slik uro på borgerlig side, med et mektig FrP, kan gjøre at enkelte velgere føler seg tvunget til å velge et parti på venstresiden, sier en kilde.

Både kilder i Ap og KrF sier til Nettavisen at KrF trolig ikke vil gå inn i en regjering ledet av Sylvi Listhaugs FrP. Venstre skal også være lunkne på dette.

På denne måten kan man få et borgerlig kaos som Jonas Gahr Støre og Ap vil tjene på.

En kilde i regjeringsapparatet sier rett ut til avisen at «når Listhaug vokser på målingene, så er det bare bra for oss». Derfor har Arbeiderpartiet bestemt seg for å ikke engasjere seg nevneverdig i kritikk fra FrP, eller prioritere debatter mot Listhaug. Hovedmotstanderen er Erna Solberg.

Nettavisens kilder opplyser og om en komité kalt «Samarbeidskomiteen». Denne skal bestå av Jonas Gahr Støre, andre Ap-topper, og høytstående personer i LO og Fagforbundet. Angivelig er det slik at det som blir vedtatt i denne komiteen anses som «lov». Planen om å svekke Erna Solberg skal ha blitt behandlet i denne komiteen.

mest lest