Lokal AP-topp siktet for pedofili

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 27. august 2023 | 20:53

En lokal politiker fra Vestlandet har blitt siktet for seksuell omgang med mindreårig gutt.

Nå har han trukket seg fra alle verv.

– Min klient møtte fornærmede på en datingside med 18 års aldersgrense. Han la følgelig til grunn at fornærmede var over den seksuelle lavalder. Etter noen få treff fant han ut at fornærmede beklageligvis var under den seksuelle lavalder, og avsluttet da forholdet umiddelbart.

Det sier den siktedes forsvarer til VG.

– Han erkjenner at han har feilberegnet alderen på fornærmede og er klar over det strenge aktsomhetskravet strafferetten opererer med. Han har vært i avhør hos politiet og lagt alle kort på bordet og er innstilt på å ta sin straff. Han tar det fulle og hele ansvar for situasjonen som har oppstått og er nå først og fremst opptatt av å skåne fornærmede for ytterligere belastning.

Forsvareren bekrefter at politikeren har fratrådt alle sine verv i Arbeiderpartiet, og har sluttet i sin jobb med umiddelbar virkning.

– Han er fryktelig lei seg for alle de han har skuffet, sier forsvareren videre.

Bistandsadvokaten til den fornærmede bekrefter til VG at det dreier seg om en sak om seksuell omgang med en mindreårig person.

Den siktete AP-politikeren er en lokal AP-topp i kommunen, og er på kumulert liste til årets lokalvalg. Det vil dermed bety at det i praksis er svært vanskelig å ikke gi en stemme til vedkommende dersom man stemmer på Arbeiderpartiet.

Kumulert stemme innebærer at det å stryke en person vil ha liten effekt.

Hver stemme til partiet vil gi ekstra stemmetillegg for kandidater som er kumulert.

VG har vært i kontakt med ordføreren i den aktuelle kommunen:

– Han informerte meg i helgen om at han er under politietterforskning. I samråd med meg, har han valg å trekke seg fra alle sine verv. Han har også meldt seg ut av partiet, skriver ordføreren i en sms til VG.

Siktelsen i den aktuelle saken har en strafferamme på inntil 6 år, sier politiadvokat Mads Eirik Lerum i Sør-Vest politidistrikt til VG.

Radio Haugaland har identifisert politikeren som Håkon Johnsen Skimmeland (48). Han har vært advokat i advokatfirmaet Responsa.

– Han leverte denne uken avskjedssøknad til firmaet. Denne søknaden ble innvilget, opplyser daglig leder Kjell Petter Neset i advokatfirmaet Responsa AS til Radio Haugaland.

mest lest