VIDEO: Trumps spådommer om Russland går viralt

Avatar photo
Publisert 27. september 2022 | 18:25

Til og med VGs politiske kommentator erkjenner nå at Trump hadde rett om Europas avhengighet av Russland.

Under et NATO-møte i 2018 gikk daværende president Donald Trump knallhardt ut mot Jens Stoltenberg og NATO-landene. Spesielt Tyskland ble hardt kritisert.

Trump mente nemlig at det ikke er riktig at USA skal ha ansvaret for å beskytte Europa mot Putin, mens Europa gjør seg avhengig av russisk energi.

– Tyskland gir milliarder av dollar til Russland gjennom kjøp av gassen deres, samtidig som de stenger ned sine egne kullkraftverk og atomkraftverk, sier Trump.

Videre sier Trump at Tyskland har gjort seg selv til en fange for Russland.

– Dette gjør Tyskland samtidig som USAs skattebetalere bruker langt mer penger på et forsvar som skal beskytte europeiske land. Dette er grovt upassende, sier Trump.

Du kan se klippet selv her:

Denne videoen er en av flere som har spredd seg som ild i tørt gress den siste tiden. Ved flere anledninger har Trump under sitt presidentskap advart Tyskland og Europa mot deres egen avhengighet av Russland.

Nå som Europa opplever en energikrise, blir Trumps spådommer og utsagn mer aktuelle.

VG-kommentator enig med Trump

En av de som har reagert på dette klippet av Trump, er VGs politiske kommentator Astrid Meland.

Hun sier at Trump har rett, og at gass og energi ikke bare er energipolitikk, men også sikkerhetspolitikk. Hun mener vi nå har havnet i en skikkelig skvise.

I et annet klipp som har tatt av på det sosiale mediet TikTok, sier Trump at Tyskland vil bli helt avhengig av russisk energi om de ikke skifter kurs i deres energipolitikk.

Samtidig kan man se tyske representanter smile og le av Trump i bakgrunnen mens han taler.

Videre sier Trump at USA har i mange tiår vært opptatt av å gjøre seg uavhengige av aggressive og fiendtlige nasjoner, og han anmoder Tyskland til å gjøre det samme.

Du kan se klippet selv her:

Les også:

– Kun et tidsspørsmål før norske gassledninger angripes

mest lest