Vil bytte ut Biden med Clinton

Avatar photo
John M. Johansen
Journalist
Publisert 27. september 2022 | 22:43

Den politiske veteranen og konsulenten Dick Morris, hevder at Demokratene planlegger å dumpe president Joe Biden og gå for Hillary Clinton i det kommende presidentvalget.

Presidenten selv, som har vært tydelig på at han stiller til gjenvalg, er nå mer usikker, skriver Nettavisen.

– Det er planen, men er det bare en intensjon? Er det en urokkelig avgjørelse om at jeg stiller på nytt? Det gjenstår å se, sa Biden til CBS.

Dick Morris derimot, mener at Demokratene har en hemmelig plan om å bytte ut Joe Biden med Hillary Clinton.

– Med en gang Biden trekker seg, vil målinger vise at Demokratene vil lene seg mot noen sinnsforvirrede radikalere som Gavin Newson, Bernie Sanders. Kanskje til og med Alexandria Ocasio-Cortez, sier Morris.

– Dette kommer til å presse lederne hos Demokratene til å gå til Hillary og si: «Hei, hør nå her. Vær så snill og still opp en gang til. Vi trenger deg for å redde oss fra den sinnsforvirrede venstresiden. Om ikke, så kommer vi til å få Sanders som vår kandidat. Vi kommer til å tape Kongressen soleklart. Og vi kommer til å forsvinne ut av presidentkampen», sier Morris.

Han poengterer at Clinton selv har begynte å bevege seg mot sentrum i partiet, ved å ha uttalt seg om at amerikanere ikke ønsker seg åpne grenser.

Les også: Hett bruktbilmarked: Selger biler dyrere enn de kjøpte for

Hillary Clinton, som for to uker siden gikk til frontalangrep på Donald Trump og republikanerne, avviser Morris påstand.

– Nei, nei. Men jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å forsikre oss om at vi har en president som respekterer vårt demokrati, rettsstaten og som forsvarer av våre institusjoner, sa Hillary Clinton.

Hun ville heller snakke om Trump og sammenligne ham med Adolf Hitler.

– Jeg husker at jeg som ung student prøvde å finne ut hvordan folk i utgangspunktet ble så tiltrukket av Hitler. «Hvordan skjedde det?» Jeg så på nyhetsreportasjer og jeg så denne fyren som sto der oppe og ropte og skrek, og folk ropte og løftet armene. Jeg tenkte: «Hva har skjedd med disse menneskene?», sa Clinton og fortsatte:

– Dere så rallyet i Ohio her på kvelden forleden, hvor Trump er der og roper og skriker i mer enn en time, og så har du disse rekkene med unge menn med armene løftet. Jeg tenkte: «Hva skjer?»

Morris er imidlertid overbevist om at Clinton kan bli nøkkelen for Demokratene.

– Hun prøver så absolutt å late som om hun er en politiker i sentrum, slik hennes ektemann var. Og hun kommer til å få nominasjonen slik ektemannen hennes gjorde i 92 og lede partiet mot sentrum og til seier.

Forskning: Urbane miljøer øker risikoen for psykiske problemer

mest lest