Niemann benekter å ha brukt vibrerende analplugg

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. september 2023 | 10:11

Den amerikanske sjakkspillere Hans Niemann (20) har vært gjenstand for mistanker om juks etter at Magnus Carlsen nektet å spille mot ham etter en turnering i 2022.

Under en episode av «Piers Morgan Uncensored» på mandag, spurte Morgan om spesifikke anklager som har kommet på sosiale medier om at Niemann hadde utstyrt seg med en analplugg som vibrerte på signal utenfra om hvilke trekk han skulle utføre, skriver CNN.

Da han ble presset av Morgan om han hadde brukt slike sexleker «mens han spilte sjakk», svarte Niemann: «Vel, nysgjerrigheten din er litt bekymringsfull, vet du – kanskje du er personlig interessert, men jeg kan si deg, nei. Kategorisk, nei, selvfølgelig ikke.»

Klippet kan sees her. Artikkelen fortsetter.

I kjølvannet av hans seier over den femdobbelte verdensmesteren Magnus Carlsen i fjor, rapporterte New York Times at Niemann sa: «De vil at jeg skal kle meg helt naken, jeg skal gjøre det. Jeg bryr meg ikke, for jeg vet at jeg er ren. Vil du at jeg skal spille i en lukket boks uten elektronisk overføring? Jeg bryr meg ikke, vet du? Kom opp med hva dere vil.»

Niemann, et amerikansk vidunderbarn i sjakk, ble anklaget for juks av Carlsen etter at Niemann hadde slått nordmannen ved Sinquefield Cup i 2022 i St. Louis.

Selv om Carlsen ikke ga detaljer om hva han påsto Niemann gjorde under deres-kamp i september 2022, var sosiale medier fulle av beskyldninger om at Niemann brukte vibrerende sexleketøy for å motta signaler for å instruere ham om hvilke grep han skulle gjøre.

Beskyldningene om juks rettet mot Niemann utviklet seg til en skandale som grep sjakkverdenen det siste året.

Niemann har innrømmet å ha jukset ved to anledninger da han var 12 og 16 år, men har nektet for det senere.

En 72-siders rapport fra Chess.com – den nettbaserte sjakkplattformen – hevdet imidlertid senere at Niemann «sannsynligvis jukset» i mer enn 100 nettkamper mellom juli 2015 og august 2020, «inkludert flere med premiepenger».

Rapporten hevdet at Niemann privat tilsto å ha jukset til nettstedets sjefsjakkoffiser i 2020, noe som førte til at den nå 20-åringen ble midlertidig utestengt fra plattformen.

Niemann anla deretter et ærekrenkelsessøksmål på 100 millioner dollar mot Chess.com, Carlsen og den populære streameren og spilleren Hikaru Nakamura. Søksmålet ble avvist i retten.

mest lest