President-sønn (15) denger løs på koranbrenner

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. september 2023 | 13:31

En video som presidenten i Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov, har lagt på på sin egen Telegram-kanal spres nå bredt.

Videoen skal angivelig vise hans sønn, Adam Kadyrov (15), som slår en mann som er arrestert for å ha brent en koran. Reuters har identifiser fangen som Nikita Zhuravel. Majoriteten av befolkningen i republikken er muslimer. Tsjetsjenia kjempet en uavhengighetskrig mot Russland på 1990-tallet, men tapte og forble en del av Russland.

– Slike provokatører og forrædere er syke svulster som må etses bort, skriver diktatoren Ramzan Kadyrov på Telegram og legger ut videoen til sine 2,1 millioner følgere.

Han skriver videre at han er «stolt» av sønnen.

I det siste har det versert rykter om at Ramzan Kadyrov er syk og at det planlegges for en etterfølger i form av sin eldste tenåringssønn Akhmat (17) som ble avbildet med Putin i mars. Ukrainsk etterretning hevdet presidenten var i koma.

Da la han ut en video av seg selv der han påstår å være ved god helse. Han ser riktignok litt oppblåst ut. 

Ramzan Kadyrov (46) er sønn av av den tidligere tsjetsjenske presidenten, Akhmad Kadyrov, som ble drept i et attentat i 2004.

Kadyrov ble utpekt av den russiske presidenten Vladimir Putin til å være statsminister i Tsjetsjenia i 2006 og ble senere president for republikken i 2007. Siden har han styrt med hard hånd og vært lojal overfor Putin. han har også sendt sine krigere for å kjempe på russisk side i Ukraina.

Det er omlag 10.000 tsjetsjenere bosatt i Norge. Fra hjemlandet er de kjent for å bringe med seg en meget voldelig klankultur.

mest lest