USA angrep mål i Syria

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. oktober 2023 | 05:55

USA har angrepet to mål i Syria som de mener brukes av Iran-støttede grupper.

Det skjer etter angrep mot amerikanske styrker i regionen den siste tiden, opplyser Pentagon.

– Disse presise selvforsvarsangrepene er en respons på en rekke pågående og stort sett mislykkede angrep mot amerikansk personell i Irak og Syria fra Iran-støttede militsgrupper som begynte 17. oktober, sier USAs forsvarsminister Lloyd Austin i en uttalelse.

Angrepene ble beordret av president Joe Biden.

Amerikanske myndigheter opplyste tidligere torsdag at amerikanske soldater den siste uka er blitt angrepet minst tolv ganger i Irak og fire ganger i Syria av grupper i Midtøsten som støttes av Iran.

Ifølge Pentagon-talsmann Patrick Ryder ble 21 amerikanere skadd i to av angrepene ved Ain al-Asad-flybasen i Irak og al-Tanf i Syria, skriver NTB.

– Angrepene er uakseptable og må stanses, sier forsvarsminister Austin, og går hardt ut mot Iran.

USA har de siste ukene sendt ytterligere 900 soldater til Midtøsten. Fra før av har amerikanerne utstasjonert rundt 2500 soldater i Irak og 900 i Syria.

Den amerikanske forsvarsministeren sier at USA ikke ønsker at krigen mellom Israel og Hamas, som støttes av Iran, skal utarte til en storkrig i regionen. Han påpeker likevel at USA ikke vil nøle med å gjennomføre ytterligere angrep dersom iranskstøttede grupper fortsetter angrepene.

mest lest