Blir skremt av kvinner som er «besatt» av å få barn

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 27. november 2022 | 18:35

Det er VG+ som tar opp problemstillingen.

De har intervjuet et 40 år gammel mann som hadde vært i et forhold i mange år, da hans daværende partner ville ha barn.

– Hun ga meg bare beskjed om at hun hadde sluttet på p-pillen og begynt å ta folat forteller mannen.

Folat er en pille som anbefales kvinner som ønsker barn.

Skjermdump VG

– Du får plutselig kniven på strupen og må aktivt ta stilling til hva du vil med livet og forholdet. Jeg kjente da dessverre at jeg ikke ville ha barn med henne, sier mannen.

Senere møtte han en ny kvinne Hun var veldig klar på at hun ville ha barn. Fort.

– Hun hadde det «blikket» og var veldig pushy. Jeg følte hun hovedsakelig så på meg som et middel for å kunne få barn, sier mannen.

Han snakker om at kvinner blir fanget i en serie forhold, i en «Tinder-loop». Plutselig er de så gamle at det haster med å få barn.

– Mange ender nok opp med å møte stadig nye menn som ikke egentlig vil ha barn med dem, bare sex, og plutselig har de fått veldig dårlig tid, sier mannen.

Han mener også det er dårlig gjort av menn som er sammen med damer til de er førti, for så å dumpe dem.

Fallgruver

Aderen på førstegangsfødende kvinner øker stadig og var 30,1 i 2021. Og fruktbarheten går ned med alderen. Det samme hastverket har ikke menn. De kan få barn nesten hele livet.

Sexolog og parterapeut Live Mehlum mener partene ofte blir stående steilt på hver sin side. Praten må tas tidlig i et forhold, mener hun.

– Ikke på første date, da skremmer du vedkommende bort. Men når du skjønner at dette kan bli et alvorlig forhold, og at den andre er et menneske du ønsker å satse på, da er det på tide å ta denne praten, sier sexologen.

Det finnes også mange eksempler på kvinner som drar på byen med det formål å bli gravide. de finner en mann de lurer med seg hjem.

– Jeg kjenner til et slikt tilfelle nå, hvor mannen i ettertid skjønner at hun har timet den tilfeldige sexen til når hun hadde eggløsning. Han føler seg veldig lurt, sier psykolog og forfatter Celin Ringseth Ringseth.

Andre forteller at sex-lysten blir helt borte når parforholdet bare handler om å bli gravide.

Nettavisen hevder de rennes ned av sex-spørsmål

mest lest