McGregor raser mot Irlands statsminister: – Du er en skam

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. november 2023 | 07:14

Tidligere UFC-mester Conor McGregor raser ut mot Irlands statsminister for å ha «nedtonet» kidnappingen av et irsk-israelsk barn av Hamas-terrorister.

McGregor kalte den irske statsministeren Leo Varadkar en «skam» etter at han brukte begrepene «tapt» og «funnet» for å beskrive bortføringen og løslatelsen av 9 år gamle Emily Hand.

– Hun ble bortført av en ond terrororganisasjon. Hva er det med deg og din regjering og dine betalte for medietilknyttede selskaper som stadig nedspiller/forsøker å undertrykke grusomme handlinger som skjer med barn. Du er en skam.

McGregor siktet til Hand, som ble kidnappet av Hamas-terrorister fra hennes venninne Hilas hus i Kibbutz Be’eri i det sørlige Israel 7. oktober, sammen med Hila og Hilas mor, skriver Fox News.

Varadkar hadde lagt ut på sosiale medier etter at Emily Hand ble gjenforent med faren sin, som først trodde hun ble drept i Hamas-angrepet.

– Dette er en dag med enorm glede og lettelse for Emily Hand og hennes familie. Et uskyldig barn som gikk tapt er nå funnet og returnert, og vi puster lettet ut. Bønnene våre er besvart, skrev statsministeren.

X flagget statsministerens innlegg for kontekst, og skrev: «Emily Hand ble kidnappet av Hamas-terrorister den 7. oktober.

McGregors kritikk av Varadkar kommer bare dager etter at han kritiserte irske ledere for deres håndtering av en knivstikkingsepisode i Dublin som resulterte i skader på tre barn forrige uke.

Dette er det rørende øyeblikket da Emily Hand ble gjenforent med sin eldre søster Natali og deres to hunder etter 50 dager som gissel hos Hamas.

mest lest