Oppfordrer til å la bilen stå

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. desember 2023 | 09:35

Statens vegvesen advarer om vanskelige kjøreforhold flere steder i landet.

– Følg med på værvarslene der du skal kjøre og sjekk trafikkmeldingene så du er forberedt, sier beredskapsrådgiver Tommy Steinnes i Statens vegvesen i en pressemelding.

«Det er ventet snøfall over store deler av landet de kommende dagene, ledsaget av betydelig vind. Dette vil føre til snøfokk på fjellovergangene, potensielt resulterende i kolonnekjøring og veistengninger. I tillegg øker kombinasjonen av snø og vind risikoen for snøskred flere steder, spesielt i Nordland og på Vestlandet,» heter det videre.

Romjulen har vært preget av flere hendelser og ulykker rundt om i landet, hovedsakelig på grunn av utfordrende sikt og kjøreforhold.

– Torsdagen peker seg ut som den store snøværsdagen, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Martin Granrød til NRK.

– Skal du kjøre langt og kan vente med å kjøre akkurat på torsdag, så gjør gjerne det, sier han til kanalen.

I deler av Rogaland og Vestland har meteorologene utstedt et oransje farevarsel på grunn av forventede kraftige vindkast på onsdag. Her kan ferjer bli innstilt og bruer bli stengt. Vinden fører i tillegg til betydelig snøskredfare i fjellet fra onsdag kveld.

mest lest