Har offentliggjort video som viser politidrap i USA

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. januar 2023 | 03:29

Fem politibetjenter er siktet for drap etter å ha brutalt banket opp Tyre Nichols (29) i den amerikanske byen Memphis.

Lokale myndigheter i Memphis offentliggjorde lørdag en video som viser den ekstreme volden som ble påført Tyre Nichols, av fem svarte politimenn. Han døde tre dager senere.

Desmond Mills,Jr., Emmitt Martin III, Justin Smith, Tadarrius Bean og Demetrius Haley er siktet for drap, og jobber ikke lenger i politiet.

Det hele startet for tre uker siden, 7. januar, omtrent 100 meter fra morens hus. Nichols ble stoppet i bil av politiet, etter han hadde vært og tatt bilder av solnedgangen i en park, ifølge familiens advokat.

Videoen som nå er offentliggjort er omtrent én time lang og er satt sammen av kameraer politibetjentene bærer på kroppen og overvåkningskameraer i nærheten.

Videoen viser politiet som drar Nichols ut av bilen og får ham til å legge seg ned og truer ham med taserpistoler. En annen betjent sier at han skal legge hendene bak ryggen før ham brekker dem.

– Jeg har ikke gjort noe, sier Nichols, mens han blir lagt i bakken.

– Dere gjør virkelig mye nå, sier Nichols. «Jeg prøver bare å gå hjem.»

Etter hvert så klarte Nichols å løpe fra politiet, men ble innhentet.

Når de får tak i Nichols igjen utsettes han for den brutale volden som førte til at han døde av skadene tre dager senere. Den nøyaktige dødsårsaken er foreløpig ikke offentliggjort.

Ifølge politiet ble han stoppet etter mistanke om at han kjørte farlig, men det er per nå finnes det ikke noe bevis for dette på noen overvåkningsvideoer fra området.

Han etterlater seg en fire år gammel sønn.

De fem politibetjentene er midlertidig løslatt mot kausjon. De har fått sparken og er siktet for flere forhold, hvorav det mest alvorlige er forsettlig drap.

Sender 1000 soldater til anti-politi demonstrasjon i USA

mest lest