Trump vinner i Michigan: – Langt større enn vi forventet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. februar 2024 | 06:16

Donald Trump vinner det republikanske primærvalget i delstaten Michigan tirsdag kveld. Det bringer ham ett skritt nærmere å sikre seg den republikanske nominasjonen.

AP, Reuters og CNN melder at Trump vil vinne primærvalget kort tid etter at valglokalene stenger tirsdag kveld.

Med seieren i Michigan har Trump vunnet i hvert eneste primærvalg i den republikanske nominasjonen.

Klokken 05:00 norsk tid er omtrent 41 prosent av stemmene talt opp: Donald Trump har fått 67,1 prosent av stemmene, mens Nikki Haley har fått 27,7 prosent.

Trump tok telefonen og ringte til den republikanske feiringen i Michigan tirsdag kveld rett etter at valgresultatene ble annonsert, ifølge Fox News.

– Jeg vil bare takke alle. Dette var en fantastisk dag, sa Trump og pekte på delstatens bilarbeidere, og sa at demokratene «ødela bilindustrien», men lovet å «gjenopprette alt dette i Michigan» hvis han blir valgt.

– Jeg vil bare takke alle… tallene er langt større enn vi forventet, sa han, og la til at han vil «drive mye valgkamp de neste månedene».

– November kan ikke komme fort nok. «Vi har den verste presidenten i historien – den mest inkompetente og den mest korrupte presidenten, og vi kan ikke la dette fortsette.»

– Så den dagen, 5. november, og 20. januar er når vi tar over, sa Trump med henvisning til valgdagen og innsettelsesdagen. «Vi skal gjøre Amerika stort igjen, større enn noensinne før.»

President Joe Biden vinner også sitt nominasjonsvalg i Michigan, melder flere amerikanske medier.

mest lest