«Sivilisert» landsmøte i INP: Ny partileder valgt

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 28. april 2024 | 14:57

Det var knyttet betydelig spenning til hvordan INPs landsmøte på Hurdal ville forløpe denne helgen. Men både de i salen og de som fulgte streamen, ser ut til å være lettet.

Ingen forlot salen i sinne, og det var en rolig stemning underveis til tross for at det var konkurrerende forslag til det valgkomiteen hadde foreslått. Det var et landsmøte som klarte å fremstå som et felles parti.

Sittende ledelse med Joar Nesse i spissen var ikke del av valgkomiteens forslag.

Lørdag startet møtet med å vedta nye vedtekter, noe partiet ikke klarte å banke gjennom på det ekstraordinære landsmøtet mars. Det ble sett på som en seier og lettet stemingen fra start. INP hadde også hyret en eksternt møteleder, som holdt en lett humoristisk, men bestemt tone underveis.

Søndag skulle selve valget av ny ledelse foregå. De ble enige om prosedyrene med relativt letthet. Kandidatene presenterte seg selv. Her var det for det meste temmelig ukjente mennesker. Det er et nytt parti som ikke har vært samlet så mange ganger.

Om selve ledervervet var det to kandidater. Det var valgkomiteens forslag som var Ann Jorun Hillersøy (51) fra Bergen. Men så var også Irene Stendal Østerbø (50) fra Alver foreslått på en konkurrerende liste sendt inn fra Vestland INP. På den listen fant man også den sittende ledelsen med Joar Nesse og Finn Arne Follestad.

Avstemningen ble nokså klar. 87 stemmer gikk til Ann Jorun Hillersøy, og 45 stemmer til Østerbø.

Som 1. nestleder ble Øistein Høksnes med 67 stemmer, mot Erik Hexebergs 62. Høksnes var valgkomiteens forslag, mens Hexeberg var på den alternative listen fremmet av INP Vestland.

Da valg av 1. nestleder var klar, gikk Joar Nesse på talerstolen og sa at han trakk sitt kandidatur som 2. nestleder. «Partiet er det viktigste» sa Nesse og lovet å være med videre.

Som 2. nestleder ble Roger Larsen fra Buskerud valgt med 66 stemmer mot Hexebergs 63. Larsen var også valgkomiteens kandidat.

– Straks kan vi legge historien bak oss, og gå sammen om å skape framtida! skrev et medlem på Facebook.

– Nå skrives det historie…og betydningen kan bli større enn mange ser for seg…

– Nå må bare få lov å vise velgerne at vi er et sammensveiset parti og levere på våre valgløfter, skriver en tredje.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest