Raseri i Frankrike etter at politiet skjøt 17-åring

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. juni 2023 | 05:09

Fransk politi skjøt og drepte en 17-åring som ikke stoppet da han ble beordret til det av trafikkpolitiet utenfor Paris tirsdag.

Video som sirkulerer på sosiale medier viser en politibetjent som retter en pistol mot føreren av en bil, før et skudd høres, og bilen krasjer.

Nødetatene forsøkte å gjenopplive tenåringen på stedet, men han døde kort tid etter.

Betjenten som er siktet for å ha avfyrt skuddet, er varetektsfengslet siktet for drap.

Opptaket, som er verifisert av nyhetsbyrået AFP, viser to politibetjenter som forsøker å stoppe kjøretøyet. Den ene retter våpenet mot sjåføren gjennom vinduet og ser ut til å skyte på kloss hold mens han prøver å kjøre av gårde.

Offeret ble lokalt navngitt som Nael M, en leveringssjåfør fra en fransk-algerisk familie.

Artikkelen fortsettter.

Det har brutt ut sammenstøt mellom demonstranter og politiet etter offentlig ramaskrik over skytingen.

Lokale innbyggere holdt en protest utenfor politiets hovedkvarter. Spenningene steg senere på tirsdag mellom politi og demonstranter som tente bål, tente på en bil, ødela bussholdeplasser og kastet kinaputter mot politiet som svarte med tåregass og spredningsgranater, ifølge videoer kringkastet på lokale medier.

Ni personer ble pågrepet i konfrontasjonene, opplyser myndighetene, ifølge Aljazeera.

Lokale medier inneholdt videoopptak delt på sosiale medier av ungdommer som sammenstøt med politiet sent på kvelden, inkludert et klipp som syntes å vise protester også i hjertet av Paris – som ligger omtrent 11 kilometer fra den urolige forstaden.

Frankrikes innenriksminister Gerald Darmanin fortalte parlamentet at de to involverte politibetjentene ble avhørt og erkjente at bildene som ble lagt ut på sosiale medier var «ekstremt sjokkerende».

mest lest