Trump til streikende fabrikkarbeidere: – Jeg kjemper mot blod-sugende globalister

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. september 2023 | 08:11

USAs tidligere president, Donald Trump, droppet onsdag partiets interne kandidatdebatt for i stedet å troppe opp til Michigan og snakke med de streikende fabrikkarbeiderne.

I stedet for å gå på kandidatdebatten, vil Trump henvende seg til elektrikere, rørleggere og rørmontører i beste sendetid.

Trump sier han «kjemper mot blod-sugende globalister som hater landet vårt» for å bevare arbeidsplassene i industrien.

Trumps stopp i Detroit kommer i hælene på Bidens besøk i staten tirsdag, hvor presidenten sluttet seg til streikende bilarbeiderene og støttet deres ønske om en lønnsøkning på 40 %.

Den amerikanske regjeringen, ledet av Joe Biden, har forpliktet seg til å forby offentlige kjøp av bensin- og dieselbiler innen 2035.

Artikkelen fortsetter.

Trump har et stort forsprang på meningsmålingene mot alle de andre republikanske kandidatene.

Med et massivt forsprang ser kampanjen hans ut til å dreie seg mot den generelle valgkampen, som i økende grad ser ut som en omkamp mellom Trump og Biden.

– President Trump kjemper for å beskytte jobbene til alle arbeidende middelklassevelgere i Michigan, både fagforeninger og ikke-fagforeninger. Joe Biden ønsker i mellomtiden at alle arbeidere middelklassevelgere i Michigan, både fagforeninger og ikke-fagforeninger, skal gå over til arbeidsledighet, sa Trump-rådgiver Jason Miller.

mest lest