Status for iNyheter: Vi har klart å klore oss fast

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 28. oktober 2022 | 19:55

Det er ikke gitt at man kan starte en ny nettavis og lykkes. Man trenger oppmerksomhet for å få lesere. Og uten en base av lesere å starte opp med, hjelper det ikke hvor godt produkt man har.

Nå kan iNyheter gjøre opp en midlertidig status etter to måneder. Og jeg føler meg nå trygg på at vi skal klare det. Vi «henger med» har fått nok lesere til å vokse videre fra.

Vi har hatt en fin oppgang de siste ukene og har ligget mellom 8.000-15.000 unike brukere om dagen. De siste 30 dager har vi ca. 110.000 unike brukere innom. På Facebook har vi som regel vært inne blant de 15 mest delte nettavisene i Norge, og vi har av og til vært inne blant topp 10.

Det er et bedre resultat på sosiale medier enn plasseringene i seg selv tyder på. For vi har langt færre følgere på Facebook enn våre konkurrenter, simpelthen fordi vi ikke har hatt tid til å bygge det opp. Dermed er vår organiske spredning i folks feed langt lavere enn hos sammenlignbare nettaviser som har holdt på i årevis – om ikke tiår. Det er en indikasjon på at vi har saker som fenger, og vi har lesere som er engasjerte.

I kommentarfeltet til iNyheter er det stadig økende aktivitet, og vi har mellom 450-600+ kommentarer hver dag på artiklene våre. Det er mulig å kommentere fra grytidlig morgen til sene nattetimer.

Totalt har vi publisert over 1200 artikler i løpet av disse to månedene, noe som gir et snitt på ca. 20 artikler om dager. Det gir leserne en godt blikk over nyhetsbildet i inn- og utland i tillegg til at vi har de mer unike sakene du bare finner på en uavhengig kanal med snert og vilje til å gå motstrøms hvis det trengs. Vi har også hatt en rekke menings- og kommentarartikler.

Med tanke på hvor få medarbeidere vi er og hvor lite ressurser vi har, er jeg stolt av det vi har fått til. Tusen takk til det vesle teamet vårt!

Når du starter opp nesten uten kapital og dermed uten mulighet til å drive betalt markedsføring og man ikke har et stort mediekonsern i ryggen, vil de fleste ikke klare å bygge opp en leserbase som er tilstrekkelig. Men jeg mener som sagt at vi er der vi trenger å være nå, selv om det har vært noen nervepirrende startuker. Jeg har startet en nettavis før, og vet hva som kreves og hvor få det er som faktisk lykkes med å skape den nødvendige lesermasse og kvalitet.

Det er vanskelig å endre folks medievaner. Noe så banalt som at iNyheter ikke er lagret på folks snarveier på telefonen, gjør at det tar tid å omgjøre folk til vanelesere. Det er interessant i så måte at vi har hatt raskere gjennomslag i yngre aldersgrupper. Mer enn 50 prosent av leserøktene så langt kommer fra folk under 35 år. Kvinneandelen er også høy til en nettavis å være, på 45 prosent.

Jeg forventer nok at de voksne og «eldre» leserne vil øke på etter hvert, for de har nok vanskeligere for endre vanene og rent praktisk finne frem til oss og få oss lagt inn på «snarveiene» de bruker.

Foreløpig er det også mange som ikke har hørt om iNyheter. Men det vil gradvis akkumulere seg over tid. Vi må bare sørge for at vi løpende leverer et produkt folk blir nysgjerrige på å oppsøke, på nytt.

Jeg vil få takke alle dere som leser iNyheter og som derigjennom har hjulpet oss gjennom den første kritiske fasen. Hvis dere kan dele artiklene våre, like og følge oss på Facebook, snakke om oss til venner og bekjente, delta i kommentarfeltet, er det av uvurderlig betydning i denne startfasen.

Og legg oss inn som snarvei på mobil, pc og nettbrett. Det er vel verdt å besøke inyheter.no flere ganger om dagen da vi publiserer kontinuerlig og det stadig er nye innslag i kommentarfeltet.

Til slutt en liten oppfordring om å støtte oss økonomisk. Vi har startet dette med minimal kapital og gjør det meste på dugnad nå i begynnelsen, men noen utgifter er det umulig å unngå. Håper derfor fleste mulig kan gå inn og tegne abonnement, selv om vi legger det meste ut uten betalingsmur nå i startfasen.

Men vi har også behov for donasjoner gjennom Vipps 763291 og bankkonto 1506.80.92768. Vi setter veldig pris på alle som er med å hjelpe oss i gang. Får vi det til, som vi virkelig tror, kan iNyheter bli starten på noe veldig interessant for oss alle.

Medie-Norge domineres av noen få store aktører som hindrer mangfold og reell kritikk og alternative synsvinkler og stemmer. I iNyheter vil dere få noe annet, en ganske unik kombinasjoner av nyheter, perspektiver og meninger.

Tusen takk!

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

 

mest lest