Elon Musk: Alle sosiale-medier samarbeider med USAs regjering

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. desember 2022 | 02:15

Elon Musk sa tirsdag at Google ofte får lenker til å forsvinne i en oppfølging av en nylig publisering av «Twitter Files».

Alle sosiale medieplattformer samarbeider med den amerikanske regjeringen for å sensurere innhold, hevdet Twitter-sjef Elon Musk tirsdag.

Milliardærens kommentar refererer til den interne Twitter-kommunikasjonen avslørt av journalisten Matt Taibbi i Twitter-filene med tittelen «Twitter og andre offentlige etater».

Dokumenter utgitt av Musk etter hans kjøp av Twitter viste at plattformen samspilte med FBI, CIA, Pentagon og andre offentlige etater for å undertrykke informasjon om valg, Ukraina og pandemien.

I en serie tweets tegne Taibbi et bilde av Twitter-ledere som regelmessig møter medlemmer av FBI og CIA, der medlemmer av den amerikanske regjeringen ga Twitter-ledere lister over «hundrevis av problemkontoer» for å suspendere under 2020-valget.

Les også: Musk sier han står overfor «ganske betydelig» risiko for å bli myrdet

I tillegg til Twitter var USAs regjeringen i kontakt «med praktisk talt alle de store teknologiforetakene», hevdet Taibbi. «Disse inkluderte Facebook, Microsoft, Verizon, Reddit, til og med Pinterest».

Taibbi hevdet at CIA-agenter ble «nesten alltid» satt inn på disse firmaenes møter med FBIs Foreign Influence Task Force [Foreign Influence Task Force], og forklarte at selv om denne arbeidsgruppen ble satt sammen for å bekjempe påstått valginnblanding fra utenlandske stater, kom den med «fjell av innenlandske modereringsforespørsler».

Siden Musks oppkjøp av den sosiale medieplattformen har Musk begynt et korstog for å kaste lys over plattformens tidligere ugjennomsiktige sensurpolitikk.

Musk går av som Twitter-sjef: – Så snart jeg finner noen som er dum nok til å ta jobben!

mest lest