Musk sier han står overfor «ganske betydelig» risiko for å bli myrdet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 5. desember 2022 | 02:07

Musk kom med kommentarene i en Twitter-diskusjon lørdag kveld.

Elon Musk sa lørdag kveld at det «definitivt er en viss risiko» for hans personlige sikkerhet under en omfattende diskusjon om ytringsfrihet, endringer han har gjort på Twitter, og utgivelsen av intern kommunikasjon fra høsten 2020 om hva som førte til at teknologigiganten sensur av Hunter Bidens laptop-historie.

«Helt ærlig er risikoen for at noe ille skjer, eller bokstavelig talt til og med å bli skutt, ganske betydelig. Jeg kommer definitivt ikke til å gjøre noen utendørs bilparader, la meg si det slik», sa Musk i en Twitter-diskusjon, ifølge Fox News.

«Det er ikke så vanskelig å drepe meg hvis noen ville, så forhåpentligvis gjør de det ikke».

Den nye eieren av Twitter var bekymret for viktigheten av ytringsfrihet og hans fremtidige planer for plattformen gjennom den omtrent to timer lange diskusjonen.

– Gjennom historien har ytringsfrihet vært svært uvanlig, så vi må kjempe veldig hardt for å beholde den, fordi det er en så sjelden ting, og det er på ingen måte noe som er standard, sier Musk. «Kontrollert tale er standard, ikke ytringsfrihet.»

Les også: Ga tilgang til «familien»: Hevder Joe Biden var aktivt involvert i Hunters kinesiske forbindelser

Diskusjonen kom en dag etter at journalisten Matt Taibbi publiserte intern kommunikasjon blant Twitters toppledere, som viste at plattformen suspenderte og sensurerte brukere som kommenterte New York Posts Hunter Biden laptop-historie.

– Twitter tok ekstraordinære skritt for å bremse spredning av historien, fjerne lenker og legge ut advarsler om at det kan være «usikkert innhold». De blokkerte til og med overføringen via direktemeldinger, et verktøy som hittil har vært forbeholdt ekstreme tilfeller, for eksempel barnepornografi, skriver Taibbi på Twitter.

Musk hevdet på lørdag at filene viser at Twitter «oppførte seg som en arm av» Den demokratiske nasjonalkomitéen (DNC) under opptakten til presidentvalget i 2020.

Bare én Demokrat var bekymret over Twitters sensur av Hunter Bidens laptop-historie

mest lest