Kåret til en av verdens mest irriterende personer

Avatar photo
Publisert 28. desember 2023 | 17:36

Den svenske klimaaktivisten sikret seg andreplass i en kåring av verdens mest irriterende person i 2023.

– Fokuset hennes på klimaspørsmål fortsetter, men i 2023 giret hun opp liberalaktivismen ved å stille seg på Hamas sin side, skriver Fox News skribent Dan Gainor, og fortsetter:

– Hun er som en interseksjonell marionett, som sier ord for ord det rådgiverne hennes forteller instruerer henne til å si. Jeg tviler på at selv venstreorienterte tar henne seriøst. Om ti år kommer hun til å fortelle naboene sine om at søppelbøttene deres går for tidlig ut for henting.

Greta Thunberg er en svensk klimaaktivist som ble kjent i august 2018 da hun som skoleelev satt utenfor Riksdagshuset i Stockholm med plakaten «Skolstrejk för klimatet». Siden den gang har hun fått enormt med medieoppmerksomhet, ikke bare i Sverige og Norge, men over hele verden. I år fylte Thunberg 20 år.

Les også: Nå er hun løslatt fra fengsel

På listen over årets mest irriterende mennesker finner man også Bill Gates, NFL-dommere, alle kvinnene i Biden-administrasjonen, Meghan Markle og Prins Harry, og de amerikanske talkshow-vertene.

Førsteplassen gikk til Randi Weingarten. Hun er lederen for amerikanske læreres fagforbund. Hun stakk av med seieren på grunn av hennes flammende motstand til fritt skolevalg, fordømming av konservative foreldre, og andre venstreorienterte standpunkter som hun har frontet på splittende og spissformulerte måter.

I en tidligere versjon sto det at Thunberg hadde tatt Israels side. Det er nå rettet til Hamas’ side.

mest lest