Vil ha fortgang i krigsforberedelser

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28. desember 2023 | 06:26

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har instruert landets militærsektor om å øke tempoet i krigsforberedelsene, spesielt innenfor atomvåpenprogrammet.

Det skriver Reuters.

I en tale på årsavslutningen i landets arbeiderparti beordret Kim militæret, våpenindustrien og atomvåpensektoren til å intensivere forberedelsene for å imøtegå det han betrakter som provoserende handlinger fra USA, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Kims tale avslørte også planer om å utvide det strategiske samarbeidet med «uavhengige antiimperialistiske nasjoner,» og det ble nevnt at Nord-Korea har styrket båndene med Russland. 

Videre delte Kim økonomiske mål for det kommende året, som markerer avslutningen av landets femårige utviklingsplan med vekt på industri og landbruk.

Årsavslutningsmøtet, som startet tirsdag, vil pågå i flere dager, og Kims nyttårstale forventes å bli publisert første nyttårsdag.

Washington anklager Pyongyang for å levere militært utstyr til Moskva for bruk i krigen med Ukraina, mens Russland gir teknisk støtte for å hjelpe Nord-Korea med å utvikle sine militære kapabiliteter, ifølge Reuters.

mest lest