Redningshelikopter hadde ikke drivstoff til å plukke opp sistemann fra sjøen

Avatar photo
Publisert 29. februar 2024 | 17:04

Det måtte tas i bruk to redningshelikoptre for å redde personene som var i sjøen etter den dramatiske hendelsen vest for Sotra i Vestland onsdag kveld. Årsaken var at det første helikopteret ikke hadde nok drivstoff.

– Da redningshelikopteret Sola hadde fem om bord så sa de ifra til HRS at de ikke hadde drivstoff til å plukke opp sistemann. De måtte da fly til Haukeland for avlevere pasientene, sier redningsinspektør Andreas Næsheim i HRS sør til VG.

Det skal ha gått 50 minutter fra styrten til de fem første ble hentet opp av vannet. Kort tid etter ble den siste personen hentet opp av et annet redningshelikopter.

Næsheim sier de var heldige fordi redningshelikopteret Sola allerede var på treningstur.

– Det er en gunstig situasjon redningsmessig, men ulempen er at du allerede har brukt drivstoff. Det vi ser her er at de kom seg raskt inn i området og fikk plukket opp fem stykker, forklarer han til VG.

Én person er bekreftet omkommet i forbindelse med styrten. De pårørende er varslet.

Ulykken blir nå etterforsket av politiet.

Energiminister Terje Aasland (Ap) sender sine tanker til de berørte etter helikopterulykken utenfor Bergen.

Han ber også om en grundig granskning av ulykken.

– Det var fryktelig trist å høre om helikopterulykken. Mine tanker går til alle som er berørt av ulykken. Nå er det viktig at hendelsen blir grundig gransket sånn at vi forhåpentligvis kan få svar på hva som var årsaken til at dette skjedde.

mest lest