NHO og LO-advokater på strippeklubb

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. mars 2024 | 10:31

Fire advokater, to fra NHO og to fra LO, dro ut på byen i Oslo og besøkte en strippeklubb sammen etter en rettssak i desember i fjor.

Det melder Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen kjempet de først mot hverandre i retten i en sak som gikk i Oslo, for så senere sette kursen mot en strippeklubb i hovedstaden like over midnatt.

Advokatene fikk kritikk fra arbeidsgiver.

Ikke i tråd med LOs verdistandpunkt
– Det stemmer at to av våre advokater var ute og spiste etter en høyesterettssak i Oslo, sammen med to andre advokater. Så endte de tydeligvis på strippeklubb. Da dette ble kjent for deres avdelingsleder, ble de innkalt til en samtale. Der ble det gitt klart uttrykk for at dette er uakseptabelt og ikke i tråd med LOs verdistandpunkt, sier LOs informasjonssjef Trond Gram til DN.

Strid med NHOs verdisyn
– Dette er etter vår vurdering ikke greit, og i strid med NHOs verdisyn. Det er tatt opp med de involverte hos oss og de har fått tydelig tilbakemelding, sier områdedirektør for kommunikasjon i NHO, Nina Kraugerud Ertzaas til DN.

Da DNs spurte om det hadde vært kommunikasjon mellom NHO og LO angående denne saken, svarte Kraugerud Ertzaas:

– Ja, det har vært kontakt. Utover dette anser vi det som en personalsak, og har ikke flere kommentarer.

En av advokatene bekrefter overfor DN at de besøkte strippeklubben.

– Jeg kan bekrefte at jeg har vært en gang på strippeklubb i en kort periode. Dette skjedde etter jobb, ved midnatt, og foregikk med andre ord i privat regi i min fritid. Utover dette har jeg ingen flere kommentarer, skriver advokaten i en sms til avisen.

Verken LO eller NHO ønsker å oppgi spesifikk informasjon om hvor eller når besøket på strippeklubben fant sted.

– Det skjedde i Oslo. Noe mer vet jeg ikke. Det er heller ikke vesentlig for hvordan vi håndterte denne saken, sier Trond Gram fra LO til Dagens Næringsliv.

mest lest